VEĽKÝ ŠARIŠ. Nové pivo pribudlo do portfólia veľkošarišského pivovaru.
Značka Naša 11, vytvorená na základe chutí samotných pivárov, však bude limitovaná. Ochutnať ju bude možné len počas dňa otvorených dverí.
Na príprave nového piva sa podieľali samotní milovníci zlatistého moku. Pivovar Šariš vytvoril novú edíciu na základe postrehov ľudí, ktorí sa zapojili do súťaže.
O novej značke tak rozhodlo štyritisíc pivárov. Niektorí šťastlivci mohli byť aj pri jej výrobe.
Víťazom sa stalo jedenásťstupňové pivo nazvané Naša 11.

Pivo so srdcom
„Okrem troch základných surovín, ktorými sú voda, slad a chmeľ, je tu štvrtá podstatná surovina. Východniarske srdce. Preto sme chceli dať ľuďom možnosť podieľať sa na vzniku nového piva, ktoré je živým produktom. Tieto tri zložky, plus východniarske srdce, znamenajú, že výsledkom je produkt, ktorý je úplne čistý, bez akejkoľvek chémie a pridaných látok,“ hovorí hlavný sladovnícky majster Ján Čerkala.
Je presvedčený, že Naša 11 bude ľuďom chutiť, keďže si ho vybrali sami.

PoKrstným otcom Adamec
Nápoj z limitovanej edície sa už pripravuje. Pri jednej z fáz výroby mohli byť vybraní šťastlivci, ktorí sa zapojili do rozhodovania o tom, aké pivo majú veľkošarišskí pivovarníci uvariť.
Nový produkt môžu ľudia okoštovať len na Dni otvorených dverí v pivovare vo Veľkom Šariši (okres Prešov), ktorý bude 3. septembra.
Do života uvedie Našu 11 spevák a moderátor Lukáš Adamec.
„Môj vzťah k pivu je kladný, hoci paradoxne je mojim favoritom birell, po ktorom môžem i šoférovať,“ povedal Lukáš Adamec, ktorému sa zapáčila myšlienka, že sa do procesu výroby novej značky zapojili samotní východniari.
„Je mi to sympatické, naozaj sme do toho všetci dali srdce. Bude to pivo najvyššej kvality, už som ho mal možnosť ochutnať. Keďže je uvarené podľa chutí ľudí, malo by to byť ok,“ dodal spevák, ktorý bude na podujatí nielen krstiť, ale aj účinkovať.
Základom piva Naša 11 je podľa sládka Jána Čerkalu slad z vlastnej sladovne, vyrobený zo slovenského jačmeňa, voda zo studní pri prameňoch Torysy a žatecký chmeľ.
„Je trikrát chmelené a táto jedenástka bude mať aj špeciálne dochmelenie, podľa priania ľudí,“ opísal nové pivo.




Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári