Korzár logo Korzár Prešov

Študenti Hotelovej akadémie v Bardejove sa učili narábať s pivom

Na odborných školeniach sa študenti dozvedia ako správne čapovať pivo.

Ilustračné.Ilustračné. (Zdroj: archív)

BARDEJOV. Na Hotelovej akadémii v Bardejove sa koncom toho týždňa uskutočnilo školenie pivných majstrov z akadémie Cervesario, ktorí učia študentov ako sa profesionálne starať o pivo.

Išlo o prvé školenie v tomto školskom roku, kedy bude program s päťročnou tradíciou premiérovo dostupný aj majiteľom prevádzok a ich zamestnancom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pivná akadémia Cervesario bude počas tohto školského roka okrem Bardejova aj na hotelových akadémiách v Bratislave, Brezne, Liptovskom Mikuláši, Košiciach, Prešove, Piešťanoch a stredných odborných školách v Námestove a Leviciach.

SkryťVypnúť reklamu

Nad 18 rokov

Program je určený pre končiacich študentov, ktorí dosiahli vek 18 rokov. Na odborných školeniach sa študenti dozvedia o histórii piva, sanitácii výčapných zariadení, správnej hygiene a tiež o spôsobe, ako správne čapovať pivo.

„To je najobľúbenejšia časť školenia,“ poznamenal sládok Ján Píry a dodal, že pre mnohých študentov je to prvá možnosť prísť do kontaktu s výčapným zariadením, pri ktorej sa dozvedia správne techniky čapovania a zistia aj to, ako dôležitá je čistota pivného skla.

„Záleží nám na kvalite piva, ktoré si človek v reštaurácii alebo podniku objedná a dostane pred seba na stôl,“ dodáva Píry, ktorý sa pivu venuje viac ako 30 rokov.

Cieľom je zdieľať poznatky

Cieľom akadémie je preto zdieľať poznatky a skúsenosti so starostlivosťou o pivo, vzdelávaním budúcich pracovníkov gastronomických prevádzok dlhodobo zvyšovať pivnú kultúru na Slovensku a prispievať k zlepšovaniu kvality služieb v gastro segmente.

SkryťVypnúť reklamu

Od roku 2011 bolo zorganizovaných celkovo už 158 pivných akadémií, ktorých sa zúčastnilo viac ako päťtisíc študentov z odborov barman, čašník, čašník, servírka a hostinský. V tomto roku bude program premiérovo dostupný aj majiteľom prevádzok a ich



Najčítanejšie na Prešov Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 400
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 561
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 335
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 395
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 996
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 549
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 555
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 075
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu