Všeličo sa u náš rieši. Jedna z tém je: jesť či nejesť surové mäso.
Alebo teda, aby som bola presná: Dovoliť či nedovoliť jesť surové mäso v reštauráciách? Konkrétne tatarák.
Ja neviem, ale niekedy mám pocit, že na Slovensku máme najprísnejšie hygienické normy sveta.
Len si prejdite rôzne krajiny Európy, bašty svetovej gastronómie – Toskánsko, Provence...
Všade je tatarák jedno z najbežnejších, najchutnejších a najobľúbenejších predjedál.
Osobne si myslím, že ak by sa snažili zakázať ho Taliansku, tak štrajky ich železničiarov by oproti protestom, ktoré by vznikli, vyznievali len ako nežné mňaukanie.
Lenže tatarák nie je jediné jedlo, ktoré sa podáva v surovom stave. To sa teda asi musí zrušiť aj carpaccio, nie? A čo také sushi? Zavrime všetky sushi reštaurácie, lebo surového „mäsa“ je tam požehnane!
Nie je to absurdné?
Ja chápem, že hygienické pravidlá v prevádzkach sú dôležité, ale naozaj všetky?
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári