Korzár logo Korzár Prešov
Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky
INZERCIA

Cactus očarí umením na tanieri i prostredím domova

Bardejovská reštaurácia varí výlučne z čerstvých surovín.

Príjemné prostredie v Cactuse.Príjemné prostredie v Cactuse. (Zdroj: archív)

Keď sa takmer pred siedmimi rokmi otvorila reštaurácia Cactus v Bardejove, bolo okamžite jasné, že svojím neopakovateľným šarmom sa stane vyhľadávaným miestom na relax pri dobrom jedle, vínku, či kávičke.

Od svojho štartu udávala trendy v gastronómii a aj po viac ako šesťročnom fungovaní je kolektív nadšencov stále odhodlaný prinášať novinky, zlepšovať a inovovať jedálny lístok, ponúkať našincovi možnosť spoznávať nové chute, vône, korenia....

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Spojenie príjemných vecí

Pocit domova a bezpečia. Kombinácia prírodných materiálov a pastelových farieb. Štýl, ktorý mieša Francúzsko s Anglickom. Plamene kozuba. Výrazné doplnky, štýlové prestieranie, mäkučké kreslá, či stoličky, výhľad do záhrady i na jazierko, priestranné terasy zaliate slnkom.

Skryť Vypnúť reklamu

„Ak spojíte dobré jedlo s dobrým vínom v dobrej spoločnosti a v príjemnom prostredí, hrozí vám, že zažijete niečo emocionálne pekné,“ potvrdzuje naše dojmy manažér reštaurácie Valér Herich.

„Snažíme sa vytvoriť krásne prostredie, skvelé jedlo a starostlivosť, o ktorú sa postará náš personál. Naši šéfkuchári dbajú na kulinárske detaily, ktoré vytvárajú vizuálnu chuť. Skvelé jedlo nie je len to, čo vás napĺňa. Skvelé jedlo je druh cesty, ktorá vás vráti k zdrojom potešenia, ktoré ste zabudli a berie vás do miest, kde ste predtým neboli.“

Nie sú to len prázdne slová, v Cactuse skutočne platí, že vás stále prekvapia novými kombináciami chutí, novými receptami, či zážitkovými degustáciami, ktorými nám chcú ukázať tajomstvá gastronómie a naučiť nás skúsiť aj niečo iné, netradičné.

Skryť Vypnúť reklamu

Polotovary sú tabu, len čerstvé suroviny

Jeden zo šéfkuchárov Peter Andráš strávil niekoľko rokov v cudzine, varil v Anglicku i Švajčiarsku, zbieral skúseností, aby mohol potom všetko zúročiť doma.

Priznáva, že na rozdiel od Slovenska sú v západných krajinách ľudia viac otvorení ochutnávať, degustovať, nie sú takí konzervatívni a sú zvyknutí jesť v reštauráciach aj v bežný deň, nielen pri významných príležitostiach.

„Ak by som mal povedať, prečo si má zákazník vybrať reštauráciu Cactus, určite by som zdôraznil, že varíme z čerstvých potravín. Nepoužívame polotovary. Náš jedálny lístok, ktorý nie je siahodlhou bibliou, je však zostavený dômyselne tak, aby vyhovel naozaj každému. Obrazne povedané, od malého dieťaťa po dospelého chlapa, od jednoduchého stravníka po prominenta. Robíme vynikajúce steaky, zeleninové šaláty, slovenské jedlá, ale aj talianske špeciality, máme aj divinu, či čerstvého pstruha z neďalekého chovu. Jedlá podľa sezóny inovujeme, chystáme napríklad do ponuky aj jahňací hrebienok s restovaným špenátom, šafranovými zemiakmi a redukciou z portského vína, čo bude úžasná kombinácia. Aj dezerty podávame čerstvé, robíme si ich sami a sú veľmi obľúbené, napríklad marhuľový alebo mangový cheescake, čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou,“ hovorí Peter Andráš.

Skryť Vypnúť reklamu

Na rôzne príležitosti

Priestory reštaurácie sú vhodné na oslavy narodenín, promócií, firemné podujatia, ale aj svadby.

„U nás sa už stalo zvykom, že svadby sa konajú v netradičnom duchu. Po štvorchodovom menu je potom pripravený raut s teplými bufetmi a hostia majú k dispozícii zimnú i letnú záhradu a teraz chystáme svadbu v záhrade v altánku, takže všetko vrátane slávnostného aktu prebehne u nás. Kapacita je do 50 ľudí.“

Oceňujú spätnú väzbu

V Cactuse by veľmi ocenili, keby ľudia boli viac úprimní.

„Ako inak získať spätnú väzbu a zistiť, či naozaj robíme všetko fajn? Preto by som sa tešil, aby hostia hovorili, čo sa im páčilo, čo im chutilo, prípadne nechutilo, čo by si naopak želali do jedálneho lístka pridať. Mám, bohužiaľ, skúsenosti aj také, že tu chváli a za rohom haní, to je také naše typicky slovenské. V Cactuse sme za konštruktívnu kritiku vďační, posúva nás dopredu.“

S pokorou sa pozerajú na množstvo spokojných zákazníkov, ale uvedomujú si, že reštauračný biznis ide míľovými krokmi dopredu.

„Našťastie sme sa tu zišla taká skupina nadšencov, ktorým nechýba láska ku gastronómii, kreativita a nápady. Takže aj teraz už premýšľame nad novinkami, ktorými chceme postupne príjemne prekvapiť hostí. Základná filozofia zostáva – čerstvosť potravín, vľúdny personál, pohodové prostredie. Skrátka, aby sa tu hostia cítili príjemne ako doma a vždy dostali na tanier jedlo, ktoré si skutočne vychutnajú. A samozrejme, že by sme si priali, aby sa tento druh spoločenskej kultúry dostal viac medzi Slovákov, tak ako je to samozrejmé v iných krajinách,“ dodáva Valér Herich.

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  2. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  3. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  4. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  5. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  6. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  7. Budovanie zelenej značky
  8. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  9. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  10. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 21 423
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 21 123
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 17 516
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 773
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 381
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 118
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 505
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 409
  9. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020 7 274
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 248
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Reštaurácie, kaviarne, pivárne, hotely a penzióny na východe

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Kontroverzný aktivista Slávik sa zapojil aj do povoľovacieho procesu k modernizácii cesty na Slaneckej.

Trestné oznámenie Sulíka spustilo lavínu.

23 h
Riaditeľ ZSS Arcus Juraj Briškár potvrdil ďalších sedem úmrtí.

Infikovaných je 70 klientov a 36 zamestnancov zariadenia.

9 h
Centrálne parkovisko na Štrbskom Plese si obec Štrba prenajíma od eseročky mesta Vysoké Tatry. Návštevník tam zaplatí menej ako napríklad v Tatranskej Lomnici či v Starom Smokovci.

Mesto chce motivovať ľudí a odľahčiť premávku.

23 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop