Korzár logo Korzár Prešov
Streda, 26. apríl, 2017 |Meniny má Jaroslava
INZERCIA

Cactus očarí umením na tanieri i prostredím domova

Bardejovská reštaurácia varí výlučne z čerstvých surovín.

Príjemné prostredie v Cactuse.(Zdroj: archív)

Keď sa takmer pred siedmimi rokmi otvorila reštaurácia Cactus v Bardejove, bolo okamžite jasné, že svojím neopakovateľným šarmom sa stane vyhľadávaným miestom na relax pri dobrom jedle, vínku, či kávičke.

Od svojho štartu udávala trendy v gastronómii a aj po viac ako šesťročnom fungovaní je kolektív nadšencov stále odhodlaný prinášať novinky, zlepšovať a inovovať jedálny lístok, ponúkať našincovi možnosť spoznávať nové chute, vône, korenia....

Spojenie príjemných vecí

Pocit domova a bezpečia. Kombinácia prírodných materiálov a pastelových farieb. Štýl, ktorý mieša Francúzsko s Anglickom. Plamene kozuba. Výrazné doplnky, štýlové prestieranie, mäkučké kreslá, či stoličky, výhľad do záhrady i na jazierko, priestranné terasy zaliate slnkom.

„Ak spojíte dobré jedlo s dobrým vínom v dobrej spoločnosti a v príjemnom prostredí, hrozí vám, že zažijete niečo emocionálne pekné,“ potvrdzuje naše dojmy manažér reštaurácie Valér Herich.

„Snažíme sa vytvoriť krásne prostredie, skvelé jedlo a starostlivosť, o ktorú sa postará náš personál. Naši šéfkuchári dbajú na kulinárske detaily, ktoré vytvárajú vizuálnu chuť. Skvelé jedlo nie je len to, čo vás napĺňa. Skvelé jedlo je druh cesty, ktorá vás vráti k zdrojom potešenia, ktoré ste zabudli a berie vás do miest, kde ste predtým neboli.“

Nie sú to len prázdne slová, v Cactuse skutočne platí, že vás stále prekvapia novými kombináciami chutí, novými receptami, či zážitkovými degustáciami, ktorými nám chcú ukázať tajomstvá gastronómie a naučiť nás skúsiť aj niečo iné, netradičné.

Polotovary sú tabu, len čerstvé suroviny

Jeden zo šéfkuchárov Peter Andráš strávil niekoľko rokov v cudzine, varil v Anglicku i Švajčiarsku, zbieral skúseností, aby mohol potom všetko zúročiť doma.

Priznáva, že na rozdiel od Slovenska sú v západných krajinách ľudia viac otvorení ochutnávať, degustovať, nie sú takí konzervatívni a sú zvyknutí jesť v reštauráciach aj v bežný deň, nielen pri významných príležitostiach.

„Ak by som mal povedať, prečo si má zákazník vybrať reštauráciu Cactus, určite by som zdôraznil, že varíme z čerstvých potravín. Nepoužívame polotovary. Náš jedálny lístok, ktorý nie je siahodlhou bibliou, je však zostavený dômyselne tak, aby vyhovel naozaj každému. Obrazne povedané, od malého dieťaťa po dospelého chlapa, od jednoduchého stravníka po prominenta. Robíme vynikajúce steaky, zeleninové šaláty, slovenské jedlá, ale aj talianske špeciality, máme aj divinu, či čerstvého pstruha z neďalekého chovu. Jedlá podľa sezóny inovujeme, chystáme napríklad do ponuky aj jahňací hrebienok s restovaným špenátom, šafranovými zemiakmi a redukciou z portského vína, čo bude úžasná kombinácia. Aj dezerty podávame čerstvé, robíme si ich sami a sú veľmi obľúbené, napríklad marhuľový alebo mangový cheescake, čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou,“ hovorí Peter Andráš.

Na rôzne príležitosti

Priestory reštaurácie sú vhodné na oslavy narodenín, promócií, firemné podujatia, ale aj svadby.

„U nás sa už stalo zvykom, že svadby sa konajú v netradičnom duchu. Po štvorchodovom menu je potom pripravený raut s teplými bufetmi a hostia majú k dispozícii zimnú i letnú záhradu a teraz chystáme svadbu v záhrade v altánku, takže všetko vrátane slávnostného aktu prebehne u nás. Kapacita je do 50 ľudí.“

Oceňujú spätnú väzbu

V Cactuse by veľmi ocenili, keby ľudia boli viac úprimní.

„Ako inak získať spätnú väzbu a zistiť, či naozaj robíme všetko fajn? Preto by som sa tešil, aby hostia hovorili, čo sa im páčilo, čo im chutilo, prípadne nechutilo, čo by si naopak želali do jedálneho lístka pridať. Mám, bohužiaľ, skúsenosti aj také, že tu chváli a za rohom haní, to je také naše typicky slovenské. V Cactuse sme za konštruktívnu kritiku vďační, posúva nás dopredu.“

S pokorou sa pozerajú na množstvo spokojných zákazníkov, ale uvedomujú si, že reštauračný biznis ide míľovými krokmi dopredu.

„Našťastie sme sa tu zišla taká skupina nadšencov, ktorým nechýba láska ku gastronómii, kreativita a nápady. Takže aj teraz už premýšľame nad novinkami, ktorými chceme postupne príjemne prekvapiť hostí. Základná filozofia zostáva – čerstvosť potravín, vľúdny personál, pohodové prostredie. Skrátka, aby sa tu hostia cítili príjemne ako doma a vždy dostali na tanier jedlo, ktoré si skutočne vychutnajú. A samozrejme, že by sme si priali, aby sa tento druh spoločenskej kultúry dostal viac medzi Slovákov, tak ako je to samozrejmé v iných krajinách,“ dodáva Valér Herich.

Téma: Reštaurácie a kaviarne na východnom Slovensku


Neprehliadnite tiež

Minister Érsek hovorí o výraznom pokroku

V závere uplynulého roka sa začala výstavba diaľnice D1 medzi Bidovcami a Budimírom.

Opátčanov rozdeľuje využitie bývalej školy

Z nevyužívanej nehnuteľnosti môže byť materská škola aj stacionár pre seniorov.

Okresný úrad zrušil povolenie na búranie prešovského Tesca

Terajší obchodný dom Tesco by malo nahradiť nové obchodné centrum Forum.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Desať vecí, ktoré treba vedieť o osýpkach

Prečítajte si desať základných otázok a odpovedí týkajúcich sa osýpok, ich prenosu, príznakov, možnej epidémie a ochrane pred nakazením.

KOMENTÁRE

Keď sú osýpky v hlavách

Keď sa na osýpky neočkovalo, ročne sa nimi nakazilo 10- až 20-tisíc detí.

EKONOMIKA

Fico sa chváli ekonomickými výsledkami. Oprávnene?

Prvého mája zverejníme súbor opatrení pre pracujúcich, tvrdí premiér.

Najčítanejšie na Prešov Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. 5 krokov k vlastnému bývaniu
  2. Ovládajte svoje vozidlo mobilom
  3. Todos predstaví 4 americké premiéry na Autosalóne
  4. Voda, kotol, vymknutie: Čo stoja najčastejšie domáce katastrofy?
  5. Žijú, lebo sa nevzdali. Príbehy ľudí bojujúcich za svoje zdravie
  6. Nový Volkswagen Arteon sa predstaví na bratislavskom autosalóne
  7. Last minute dovolenka sa dá kupiť výhodne už teraz
  8. Legendárna Štefánka opäť ožíva pod sieťou Pulitzer family
  9. Päť tipov, kam na predĺžený víkend v máji
  10. Inteligencia vo všetkom
  1. Budúcnosť EÚ a inteligentných miest
  2. Todos predstaví 4 americké premiéry na Autosalóne
  3. Žijú, lebo sa nevzdali. Príbehy ľudí bojujúcich za svoje zdravie
  4. Voda, kotol, vymknutie: Čo stoja najčastejšie domáce katastrofy?
  5. Ovládajte svoje vozidlo mobilom
  6. Zlatá minca 2016 priniesla pre mBank sedem ocenení
  7. BILLA a Jamie Oliver pozývajú deti do zázračnej záhradky!
  8. Nový Volkswagen Arteon sa predstaví na bratislavskom autosalóne
  9. Odšťavovač s veľkým plniacim otvorom? Nenachytajte sa!
  10. Advokáti budú v stredu bezplatne radiť v 8 mestách
  1. Legendárna Štefánka opäť ožíva pod sieťou Pulitzer family 24 189
  2. Last minute dovolenka sa dá kupiť výhodne už teraz 8 264
  3. Päť tipov, kam na predĺžený víkend v máji 6 996
  4. Nové auto alebo radšej jazdenka? 9 rád pre správne rozhodnutie 6 226
  5. Žijú, lebo sa nevzdali. Príbehy ľudí bojujúcich za svoje zdravie 5 821
  6. 5 krokov k vlastnému bývaniu 5 358
  7. Volvo V90 Cross Country je pripravené na každé dobrodružstvo 3 587
  8. Nový Volkswagen Arteon sa predstaví na bratislavskom autosalóne 3 201
  9. Voda, kotol, vymknutie: Čo stoja najčastejšie domáce katastrofy? 2 970
  10. Rodinná dovolenka v Burgenlande 1 809

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop