Korzár logo Korzár Prešov
Piatok, 22. september, 2017 | Meniny má Móric
INZERCIA

Cactus očarí umením na tanieri i prostredím domova

Bardejovská reštaurácia varí výlučne z čerstvých surovín.

Príjemné prostredie v Cactuse.(Zdroj: archív)

Keď sa takmer pred siedmimi rokmi otvorila reštaurácia Cactus v Bardejove, bolo okamžite jasné, že svojím neopakovateľným šarmom sa stane vyhľadávaným miestom na relax pri dobrom jedle, vínku, či kávičke.

Od svojho štartu udávala trendy v gastronómii a aj po viac ako šesťročnom fungovaní je kolektív nadšencov stále odhodlaný prinášať novinky, zlepšovať a inovovať jedálny lístok, ponúkať našincovi možnosť spoznávať nové chute, vône, korenia....

Spojenie príjemných vecí

Pocit domova a bezpečia. Kombinácia prírodných materiálov a pastelových farieb. Štýl, ktorý mieša Francúzsko s Anglickom. Plamene kozuba. Výrazné doplnky, štýlové prestieranie, mäkučké kreslá, či stoličky, výhľad do záhrady i na jazierko, priestranné terasy zaliate slnkom.

„Ak spojíte dobré jedlo s dobrým vínom v dobrej spoločnosti a v príjemnom prostredí, hrozí vám, že zažijete niečo emocionálne pekné,“ potvrdzuje naše dojmy manažér reštaurácie Valér Herich.

„Snažíme sa vytvoriť krásne prostredie, skvelé jedlo a starostlivosť, o ktorú sa postará náš personál. Naši šéfkuchári dbajú na kulinárske detaily, ktoré vytvárajú vizuálnu chuť. Skvelé jedlo nie je len to, čo vás napĺňa. Skvelé jedlo je druh cesty, ktorá vás vráti k zdrojom potešenia, ktoré ste zabudli a berie vás do miest, kde ste predtým neboli.“

Nie sú to len prázdne slová, v Cactuse skutočne platí, že vás stále prekvapia novými kombináciami chutí, novými receptami, či zážitkovými degustáciami, ktorými nám chcú ukázať tajomstvá gastronómie a naučiť nás skúsiť aj niečo iné, netradičné.

Polotovary sú tabu, len čerstvé suroviny

Jeden zo šéfkuchárov Peter Andráš strávil niekoľko rokov v cudzine, varil v Anglicku i Švajčiarsku, zbieral skúseností, aby mohol potom všetko zúročiť doma.

Priznáva, že na rozdiel od Slovenska sú v západných krajinách ľudia viac otvorení ochutnávať, degustovať, nie sú takí konzervatívni a sú zvyknutí jesť v reštauráciach aj v bežný deň, nielen pri významných príležitostiach.

„Ak by som mal povedať, prečo si má zákazník vybrať reštauráciu Cactus, určite by som zdôraznil, že varíme z čerstvých potravín. Nepoužívame polotovary. Náš jedálny lístok, ktorý nie je siahodlhou bibliou, je však zostavený dômyselne tak, aby vyhovel naozaj každému. Obrazne povedané, od malého dieťaťa po dospelého chlapa, od jednoduchého stravníka po prominenta. Robíme vynikajúce steaky, zeleninové šaláty, slovenské jedlá, ale aj talianske špeciality, máme aj divinu, či čerstvého pstruha z neďalekého chovu. Jedlá podľa sezóny inovujeme, chystáme napríklad do ponuky aj jahňací hrebienok s restovaným špenátom, šafranovými zemiakmi a redukciou z portského vína, čo bude úžasná kombinácia. Aj dezerty podávame čerstvé, robíme si ich sami a sú veľmi obľúbené, napríklad marhuľový alebo mangový cheescake, čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou,“ hovorí Peter Andráš.

Na rôzne príležitosti

Priestory reštaurácie sú vhodné na oslavy narodenín, promócií, firemné podujatia, ale aj svadby.

„U nás sa už stalo zvykom, že svadby sa konajú v netradičnom duchu. Po štvorchodovom menu je potom pripravený raut s teplými bufetmi a hostia majú k dispozícii zimnú i letnú záhradu a teraz chystáme svadbu v záhrade v altánku, takže všetko vrátane slávnostného aktu prebehne u nás. Kapacita je do 50 ľudí.“

Oceňujú spätnú väzbu

V Cactuse by veľmi ocenili, keby ľudia boli viac úprimní.

„Ako inak získať spätnú väzbu a zistiť, či naozaj robíme všetko fajn? Preto by som sa tešil, aby hostia hovorili, čo sa im páčilo, čo im chutilo, prípadne nechutilo, čo by si naopak želali do jedálneho lístka pridať. Mám, bohužiaľ, skúsenosti aj také, že tu chváli a za rohom haní, to je také naše typicky slovenské. V Cactuse sme za konštruktívnu kritiku vďační, posúva nás dopredu.“

S pokorou sa pozerajú na množstvo spokojných zákazníkov, ale uvedomujú si, že reštauračný biznis ide míľovými krokmi dopredu.

„Našťastie sme sa tu zišla taká skupina nadšencov, ktorým nechýba láska ku gastronómii, kreativita a nápady. Takže aj teraz už premýšľame nad novinkami, ktorými chceme postupne príjemne prekvapiť hostí. Základná filozofia zostáva – čerstvosť potravín, vľúdny personál, pohodové prostredie. Skrátka, aby sa tu hostia cítili príjemne ako doma a vždy dostali na tanier jedlo, ktoré si skutočne vychutnajú. A samozrejme, že by sme si priali, aby sa tento druh spoločenskej kultúry dostal viac medzi Slovákov, tak ako je to samozrejmé v iných krajinách,“ dodáva Valér Herich.

Téma: Reštaurácie, kaviarne, pivárne, hotely a penzióny na východe


Neprehliadnite tiež

V pešej zóne im povolili štyri autá. Dorazilo ich trinásť

Z Hlavnej si organizátor promo večierka urobil parkovisko vozidiel Renaultu a Tempusu.

Do parku na Aničke autá nesmú. Ale rely tam bude

Preteky v rekreačnej zóne vyvolávajú otázky. Magistrát: Majú všetky povolenia.

Ohlásil bombu na súde, ten ho vzal do väzby

Starší Košičan sa v pondelok postaral o 20. evakuáciu budovy košických súdov.

Ťahanovčania, pozor. Prišli svine z Družstevnej

Starosta: Je ich priveľa, ľudia sa boja.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Súdy v Trenčíne odmietajú riešiť Galkovu kauzu odpočúvania

Obžaloba na bývalého šéfa Vojenského obranného spravodajstva Pavla Brychtu leží na súde od februára 2016. Najvyšší súd mu teraz prikázal konať.

KOMENTÁRE

Česi mieria do čiernej diery Európy. Všetko pre korunu

Je možné, že šanca ľahkého vstupu do eurozóny zmizne.

AUTO

Anketa o Svetové auto roka 2018 sa ponesie v znamení SUV

Posledný ročník vyhral Jaguar F-Pace.

Najčítanejšie na Prešov Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Rastie nám pokrivená generácia?
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  7. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  2. Rastie nám pokrivená generácia?
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  4. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  5. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  7. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Slávnostná imatrikulácia SvF STU v Bratislave
  10. Univerzita vyTVORená nápadmi študentov!
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 19 936
  2. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 4 858
  3. Trenčania to chcú mať všade blízko. Kde kupujú byty? 2 783
  4. Poistenci VšZP už nebudú platiť 17 centov v lekárňach za recepty 2 402
  5. Kedy sa refinancovanie oplatí? 2 285
  6. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 2 165
  7. Lokalita pod Kolibou výrazne mení svoju tvár 1 751
  8. Exotické destinácie s priamym letom z Viedne 1 661
  9. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 488
  10. Potraviny typické pre váš región nájdete už aj v Kauflande 1 247

Blogy SME


  1. Karolína Olšavská: V nemocnici
  2. Jozef Drahovský: Mesto Košice začalo používať taktiku šmejdov
  3. Miroslav Makyta: Skorumpovaný Smer
  4. Silvia Zeumerová: Ako sme písali ikony (1/2)
  5. Andrej Šverha: Čergov na sklonku leta
  6. Tatiana Repková: Prečo sme single?
  7. Andrea Legényová: rozchodové dilema
  8. Iniciatíva slovenských učiteľov: Spoločne proti korupcii
  1. Stanislav Martinčko: Aj ty Brutus, Kiska aj ty? 12 219
  2. Miroslav Žiak: Neuveríte, koľko peňazí získalo Slovensko z poľnohospodárskych dotácií 11 259
  3. INEKO: Máme priveľa magistrov a inžinierov, dlho študujeme a neodmeňujeme úspech 11 032
  4. Čo je nové na sme.sk: SMEnaživo: Diskusia s kandidátmi na bratislavského župana 10 403
  5. Orsolya Véghová: Maďarka 8 833
  6. Stanislav Martinčko: Hlavné mesto Slovenska Palermo?? 6 999
  7. Saša Grodecká: Bipolárna 6 785
  8. Jaroslav Hoško: Prečo sa (ne)zabaviť v klube? 6 730

    Už ste čítali?

    Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop