Korzár logo Korzár Prešov
Nedeľa, 25. jún, 2017 |Meniny má Tadeáš
INZERCIA

Cactus očarí umením na tanieri i prostredím domova

Bardejovská reštaurácia varí výlučne z čerstvých surovín.

Príjemné prostredie v Cactuse.(Zdroj: archív)

Keď sa takmer pred siedmimi rokmi otvorila reštaurácia Cactus v Bardejove, bolo okamžite jasné, že svojím neopakovateľným šarmom sa stane vyhľadávaným miestom na relax pri dobrom jedle, vínku, či kávičke.

Od svojho štartu udávala trendy v gastronómii a aj po viac ako šesťročnom fungovaní je kolektív nadšencov stále odhodlaný prinášať novinky, zlepšovať a inovovať jedálny lístok, ponúkať našincovi možnosť spoznávať nové chute, vône, korenia....

Spojenie príjemných vecí

Pocit domova a bezpečia. Kombinácia prírodných materiálov a pastelových farieb. Štýl, ktorý mieša Francúzsko s Anglickom. Plamene kozuba. Výrazné doplnky, štýlové prestieranie, mäkučké kreslá, či stoličky, výhľad do záhrady i na jazierko, priestranné terasy zaliate slnkom.

„Ak spojíte dobré jedlo s dobrým vínom v dobrej spoločnosti a v príjemnom prostredí, hrozí vám, že zažijete niečo emocionálne pekné,“ potvrdzuje naše dojmy manažér reštaurácie Valér Herich.

„Snažíme sa vytvoriť krásne prostredie, skvelé jedlo a starostlivosť, o ktorú sa postará náš personál. Naši šéfkuchári dbajú na kulinárske detaily, ktoré vytvárajú vizuálnu chuť. Skvelé jedlo nie je len to, čo vás napĺňa. Skvelé jedlo je druh cesty, ktorá vás vráti k zdrojom potešenia, ktoré ste zabudli a berie vás do miest, kde ste predtým neboli.“

Nie sú to len prázdne slová, v Cactuse skutočne platí, že vás stále prekvapia novými kombináciami chutí, novými receptami, či zážitkovými degustáciami, ktorými nám chcú ukázať tajomstvá gastronómie a naučiť nás skúsiť aj niečo iné, netradičné.

Polotovary sú tabu, len čerstvé suroviny

Jeden zo šéfkuchárov Peter Andráš strávil niekoľko rokov v cudzine, varil v Anglicku i Švajčiarsku, zbieral skúseností, aby mohol potom všetko zúročiť doma.

Priznáva, že na rozdiel od Slovenska sú v západných krajinách ľudia viac otvorení ochutnávať, degustovať, nie sú takí konzervatívni a sú zvyknutí jesť v reštauráciach aj v bežný deň, nielen pri významných príležitostiach.

„Ak by som mal povedať, prečo si má zákazník vybrať reštauráciu Cactus, určite by som zdôraznil, že varíme z čerstvých potravín. Nepoužívame polotovary. Náš jedálny lístok, ktorý nie je siahodlhou bibliou, je však zostavený dômyselne tak, aby vyhovel naozaj každému. Obrazne povedané, od malého dieťaťa po dospelého chlapa, od jednoduchého stravníka po prominenta. Robíme vynikajúce steaky, zeleninové šaláty, slovenské jedlá, ale aj talianske špeciality, máme aj divinu, či čerstvého pstruha z neďalekého chovu. Jedlá podľa sezóny inovujeme, chystáme napríklad do ponuky aj jahňací hrebienok s restovaným špenátom, šafranovými zemiakmi a redukciou z portského vína, čo bude úžasná kombinácia. Aj dezerty podávame čerstvé, robíme si ich sami a sú veľmi obľúbené, napríklad marhuľový alebo mangový cheescake, čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou,“ hovorí Peter Andráš.

Na rôzne príležitosti

Priestory reštaurácie sú vhodné na oslavy narodenín, promócií, firemné podujatia, ale aj svadby.

„U nás sa už stalo zvykom, že svadby sa konajú v netradičnom duchu. Po štvorchodovom menu je potom pripravený raut s teplými bufetmi a hostia majú k dispozícii zimnú i letnú záhradu a teraz chystáme svadbu v záhrade v altánku, takže všetko vrátane slávnostného aktu prebehne u nás. Kapacita je do 50 ľudí.“

Oceňujú spätnú väzbu

V Cactuse by veľmi ocenili, keby ľudia boli viac úprimní.

„Ako inak získať spätnú väzbu a zistiť, či naozaj robíme všetko fajn? Preto by som sa tešil, aby hostia hovorili, čo sa im páčilo, čo im chutilo, prípadne nechutilo, čo by si naopak želali do jedálneho lístka pridať. Mám, bohužiaľ, skúsenosti aj také, že tu chváli a za rohom haní, to je také naše typicky slovenské. V Cactuse sme za konštruktívnu kritiku vďační, posúva nás dopredu.“

S pokorou sa pozerajú na množstvo spokojných zákazníkov, ale uvedomujú si, že reštauračný biznis ide míľovými krokmi dopredu.

„Našťastie sme sa tu zišla taká skupina nadšencov, ktorým nechýba láska ku gastronómii, kreativita a nápady. Takže aj teraz už premýšľame nad novinkami, ktorými chceme postupne príjemne prekvapiť hostí. Základná filozofia zostáva – čerstvosť potravín, vľúdny personál, pohodové prostredie. Skrátka, aby sa tu hostia cítili príjemne ako doma a vždy dostali na tanier jedlo, ktoré si skutočne vychutnajú. A samozrejme, že by sme si priali, aby sa tento druh spoločenskej kultúry dostal viac medzi Slovákov, tak ako je to samozrejmé v iných krajinách,“ dodáva Valér Herich.

Téma: Reštaurácie, kaviarne, pivárne, hotely a penzióny na východe


Neprehliadnite tiež

Kováčik: Je mi ľúto, že Košice nebudú na prvoligovej mape

Veril v postup mladíkov do finále. Náš futbalový zväz pošle sťažnosť do sídla UEFA.

Hřebejk: V živote som nepraktický neurotik, ale na pľaci sa mením

Ocenený režisér rozprával o tajomstvách Pelíškov.

POHODA NA VÍKEND

Východné Slovensko ponúka malebné jazerá a nádrže

Chcete stráviť horúce letné dni pri vode? Tieto výlety stoja za to.

Z Košíc sa už začalo lietať aj do Kolína a Tel Avivu

Košice majú vyše 500 destinácií na jeden prestup. Viac ako Bratislava.

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Aj na dedine sa hrá inak. Šampionát dvadsaťjednotiek je neregulárny

UEFA urobila niekoľko viditeľných prešľapov. Majstrovstvá Európy do 21 rokov stratili vážnosť a serióznosť.

PLUS

Trinásť rokov trpí epilepsiou. Na Slovensku jej nedokázali pomôcť

Návšteva neurológa sa zmenila na sexuálne obťažovanie.

Najčítanejšie na Prešov Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Aký bude váš doplnkový dôchodok
  2. Premýšľate nad kúpou last minute dovolenky v Egypte?
  3. Vaginálne mykózy – ako sa im brániť?
  4. Bolesti hlavy, brucha či únava? Môžu za to možno aj parazity!
  5. Neviete si vybrať správne miesto na dovolenku v Grécku?
  6. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  7. Jednoduchá mobilná tlač z vášho smartfónu, alebo tabletu?
  8. Vďaka úveru na rekonštrukciu môžete ušetriť tisícky EUR
  9. Zažite vašu vysnívanú dovolenku na Bali
  10. Deň detí oslavujeme štyri dni. Iba v Borylande!
  1. Kúpte si nehnuteľnosť v 5* luxusnom rezorte v zálive Sistiana
  2. Odmeny za diplomové práce na Stavebnej fakulte STU v Bratislave
  3. Zmluva o nájme pre ambasádu USA neoprávnene zaradená do programu
  4. 4* projekt víl a apartmánov priamo na pobreží, Chorvátsko
  5. Slováci rozhodli o najlepšom!
  6. AAA Auto má nový úver pre živnostníkov
  7. Aký bude váš doplnkový dôchodok
  8. Kúpeľňa - profesionálne informácie pri jej zhotovení
  9. V Prešove sa dnes tankuje za euro. Aj prémiové palivá
  10. Dobrodružstvo s vodou
  1. Aký bude váš doplnkový dôchodok 9 032
  2. Bolesti hlavy, brucha či únava? Môžu za to možno aj parazity! 5 160
  3. Neobvyklý objav, ktorý umožňuje zvládnuť angličtinu za 2 týždne 5 086
  4. Od 1. júla už prestanete chodiť na poštu! 5 078
  5. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a. 3 873
  6. Vaginálne mykózy – ako sa im brániť? 3 865
  7. Premýšľate nad kúpou last minute dovolenky v Egypte? 3 356
  8. Jarabinky Grande odštartovali predaj zaujímavými cenami bytov 3 350
  9. Neviete si vybrať správne miesto na dovolenku v Grécku? 3 254
  10. V Prešove sa dnes tankuje za euro. Aj prémiové palivá 2 541

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop