Máte radi jahňacinku na rôzne spôsoby? Zbiehajú sa vám slinky pri pomyslení na kus dobre prepečeného hovädzieho steaku?
Ste prívrženec bio produktov a napĺňa vás radosťou, keď viete, odkiaľ je kozí syr, žinčica alebo čerstvý jogurt?
Všetky vaše priania vám splnia v jedinečnom komplexe Farmer Area v Kapušanoch, ktorý sa za takmer šesť rokov stal baštou gurmánov zo široka-ďaleka.

Z vlastnej farmy
Hádam neexistuje želanie fajnšmekra, ktoré by vám majiteľ komplexu Peter Gamčík nedokázal splniť.
Už 14 rokov vedie aj vlastnú farmu, kde chová ovce, kozy i hovädzí dobytok s certifikátom bio.
Vlastný chov má aj na ošípané, výrobky zo zabíjačiek sú už gurmánom dobre známe.
Výborná tlačenka, slaninka, či klobásky idú na odbyt vo farmárskej predajni, kde si môžete kúpiť aj čerstvé mäso, ale aj syry, žinčicu, či jogurty.

Výlučne čerstvé suroviny
Dôležitou súčasťou komplexu je samozrejme reštaurácia s kapacitou 150 hostí a Steak house s kapacitou ďalších 60 miest.
„Reštaurácia je logickým vyústením nášho podnikania, varíme z mäsa z našej farmy. Unikátny je široký výber špecialít z jahňaciny, nájdete u nás guláše, rebierka, perkelty, pečenú jahňacinu na cesnaku, ktorú mám najradšej so strapačkami s kyslou kapustou. Varíme výlučne z čerstvých surovín, takže aj buchty, halušky, cestoviny, knedle, či pirohy si pripravujeme sami. Hostia oceňujú aj náš systém Jedz a pi koľko chceš za jednotnú sumu. Samozrejme, že sa toho u nás zje viac ako v iných reštauráciach, no mňa teší, že sú ľudia spokojní a vracajú sa znovu a to je hlavné,“ usmieva sa spokojný majiteľ.

Pekné výletné miesto
Absolútna priorita čerstvosť, kumšt tunajších kuchárov a príjemný interiér s prevahou dreva vytvárajú z Farmer Arey miesto, kde sa oplatí zastaviť nielen na obed, či večeru, ale aj na celé popoludnie.
V blízkosti sa totiž nachádza Kapušiansky hrad s rozhľadňou, ktoré sú ako stvorené na jarný výlet, v areáli sú pre deťúrence rôzne atrakcie, vrátane minizoo.
Ak by ste sa rozhodli zájsť do sauny, v tunajšom Relax centre majú aj infrasaunu a vírivku s protiprúdom, dá sa tu aj ubytovať a stráviť príjemný večer v Steak house, ktorého interiér vás očarí.

Zachránil starú budovu
Možno ste o tom ešte nepočuli, ale budova reštaurácie Farmer Area je historickým skvostom, ktorý chátral a majiteľovi sa ho podarilo zachrániť.
„kedysi slúžila ako železničná stanica, bola postavená v roku 1893, keď sa stavala trať z Prešova do Bardejova," vysvetľuje Peter Gamčík.
A pridáva spomienku na milé stretnutie s pani, ktorej otec bol kedysi na tejto stanici prednostom.
„Dobové fotografie, ktoré mi priniesla, dnes zdobia interiér Steak house.“
S veľkým vkusom zariadený interiér a možnosť sledovať steakmajstra pri práci, ako vám ten váš chutný kus mäsa chystá na drevenom uhlí je kulinárskym zážitkom.
Vo vzduchu sa šíria omamné vône hovädzej sviečkovej a korenín a vy si môžete porúčať, ako ho chcete mať prepečený a ktorého korenia by mohol ešte pridať.
Priestory reštaurácie, ale aj Steak house sú ideálne aj na usporiadanie mimoriadnych osláv narodenín, svadieb, promócií, krstín, firemných večierkov podľa želania zákazníka.
Ak k tomu pridáme čerstvé bio produkty z farmy, z ktorých sa nielen varí, ale môžete si ich aj nakúpiť do chladničky, prekrásny výhľad do okolitej prírody, blízkosť hradu a zábavu aj pre najmenších, vyjde nám, že Farmer Area je ideálne miesto pre všetkých, ktorí ľúbia poctivú slovenskú kuchyňu a hľadajú aj doplnkovú aktivitu na relax a zábavu.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári