Možno ste vedeli, ale možno aj nie, tak vám oznamujem, že Prešov je akousi pomyselnou mekkou kávového sveta na Slovensku.
Máme tu hneď niekoľko výborných kaviarní s kvalitnou kávovou surovinou aj kvalitnou prípravou.
A ak už náhodou chýba prvotriedne kávové zrno, tak minimálne v príprave sa už mnohí nedajú zahanbiť.
Začala to jedna kaviareň a odrazu si niekoľko ďalších ľudí uvedomilo, že sa to dá robiť aj inak.
V Prešove sa pred pár rokmi objavilo zopár nadšencov, ktorí zistili, že káva nie je len teplým mliekom zaliaty včera urobený turek odložený v chladničke, že to nie je len silno prepečené talianske „picollo“.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári