PREŠOV. Milovníci českého národného pokladu – nepasterizovaného piva Pilsner Urquell z tanku vedia, kde si v Prešove prídu na svoje.
Štýlový pub v ZOC Max očarí príjemným interiérom z tmavého dreva, v ktorého strede dominujú medené tanky plné presláveného zlatého moku a pravou českou kuchyňou.
Návštevníkmi najviac obľúbený plzenský guláš na čiernom pive s domácou karlovarskou knedľou a zemiakovou plackou vás spolu s pohárom piva so zamatovou penou pomyselne prenesie priamo do plzenského pivovaru.
Chutia totiž tak autenticky, že v spojitosti s prostredím úplne zabudnete, že ste v obchodnom centre.
Z histórie vieme, že už samotný vznik piva Pilsner Urquell predstavoval jedinečný objav, vďaka ktorému si môžu milióny ľudí po celom svete vychutnávať jeho nenapodobniteľnú chuť.

Maximálna čerstvosť pravej Plzne
Pivní znalci sa ale zhodujú, že najlepšie chutí priamo v pivnici plzenského pivovaru, kde vám ho načapujú v jeho najautentickejšej nepasterizovanej forme, priamo z ležiaceho tanku.
,,Dvakrát do týždňa nám vozia pivo priamo z Plzne bez medziskladu, takže zákazníci majú garanciu, že pivo, ktoré si u nás dajú, bolo maximálne pár dní predtým ešte v pivovare. Zakladáme si na maximálnej čerstvosti,“ vysvetľuje prevádzkarka Viktória Baranová.

Pivko s penou hladkou ako smotana
Od otvorenia v roku 2014 sme jedinou pivárňou v Prešove, ktorá ponúka zákazníkom tankovú Plzeň.
„Správne načapované pivo musí mať penu na vrchu hladkú ako smotana. Ak vám pena začne rýchlo padať a robia sa trhlinky, tak viete, že výčapník urobil chybu,“ hovorí výčapník Radomír Chovan.
„Zákazníkom môžem načapovať pivo podľa želania rôznym štýlom. Hladinka s penou je klasika, čochtan je bez peny, mlíko, ktoré obľubujú ženy, je celé z peny, ktorá keď padne, tak ide vlastne o malé pivo a šnyt ako ochutnávka piva, resp. záverečný pohár s pomerom pol na pol pena k pivu. Okrem tankovej Plzne máme v ponuke aj tmavý Šariš a dvakrát do roka aj nefiltrovanú Plzeň. Je to pivo, ktoré obsahuje viac kvasiniek, je mútnejšie, horkejšie a keďže na rozdiel od tankového ide o sudové pivo, čapuje sa cez pípu.“

Preslávený plzenský guláš a burgery
Gurmáni oceňujú, že k pravej Plzni si môžu vyberať z bohatej ponuky českých špecialít.
„Česká kuchyňa tvorí základ našej širokej ponuky. Okrem plzenského gulášu máme skvelého moravského vrabca s domácou zemiakovou knedľou, či knedlo vepřo zelo. Milovníci burgerov sa môžu tešiť na u nás pečené domáce žemle, s hovädzím či kuracím mäsom. Pre papkáčikov máme v ponuke Pub Burger XXL, ale v jedálnom lístku nechýbajú ani špeciality k pivku ako sú marinované rebierka, nakladaný hermelín, grilované kuracie krídla či utopence. Nevaríme z polotovarov, k našim špecialitám si sami pripravujeme domáce knedle všetkých druhov, zemiakové placky či lokše“ dodáva Viktória Baranová.

Splnia každé želanie, od dezertu po promócie
Pilsner Urquell Pub v Prešove je jedinou pivárňou, ktorá sa v meste nachádza v obchodnom centre.
Disponuje aj fajčiarskou zónou a prenajať na rôzne oslavy si môžete aj salónik.
Vďaka úzkej spolupráci s vedľajšou reštauráciou Andiamo Pizza nie je problém objednať si aj z jej jedálneho lístka.
Takže ak manžela či priateľa sprevádza dáma, ktorá má chuť napríklad na sladký dezert, cestoviny či zeleninový šalát, nie je žiadny problém.
Aj koláčiky z vlastnej košickej cukrárne Andiamo Gelato vozia do Prešova pravidelne.

Kuchyňa varí až do záverečnej
A čo je dôležité, kuchyňa fachčí celý deň až do záverečnej.
V Pilsner Urquell Pube sa vám nemôže stať, že čašník o desiatej odmietne prevziať objednávku na jedlo, lebo kuchyňa už zavrela.
V piatok, sobotu a štvrtok si môžete posedieť a hodovať do jednej v noci, ostatné dni do jedenástej.
Veľmi obľúbenou je zľavová kartička Food Card pre verných zákazníkov, na základe ktorej máte pri každej návšteve zľavu z celého bohatého sortimentu.
Mysleli jednoducho na všetko, lebo ak sa skĺbi príjemné prostredie, výborné pivo a kvalitná kuchyňa, nemôžete nemať u zákazníkov úspech.

Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári