Korzár logo Korzár Prešov
Piatok, 19. október, 2018 | Meniny má Kristián
Nájdete nás na webe
INZERCIA

Kvasinkové pivo z Minipivovaru Mariannus báječne chutí i lieči

Na zákazníkov čakajú špeciály a pochúťky na tanieri.

Útulné prostredie na Čapajevovej ulici.(Zdroj: archív)

PREŠOV. Prvý prešovský Minipivovar Mariannus vznikol v roku 2014 pri reštaurácii Spirit na Čapajevovej ulici č. 3.

Zámer bol jednoznačný – priniesť zákazníkovi na stôl tradičné kvasinkové pivo so všetkými jeho blahodarnými vlastnosťami, tak ako ho poznali naši dedovia.

A že sa im to darí, svedčí aj neustále sa rozrastajúca klientela pivných fajnšmekrov.

Článok pokračuje pod video reklamou

Z terasy výhľad na Prešov i výrobu piva

Reštaurácia Spirit a minipivovar sú dômyselne prepojené tak, že zákazník môže sledovať výrobu piva pri pohodlnom degustovaní pív a ochutnávaní kvalitných pivných špecialít súčasne.

Sídli na štvrtom poschodí, odkiaľ je z letnej záhrady nádherný výhľad na Prešov.

„Prioritou pivovaru je osloviť zákazníka kvalitnými a zdravými produktmi, ktoré sa, bohužiaľ, vytrácajú z našej spoločnosti. Veríme, že naša poctivá práca sa odzrkadlí na spokojnosti našich zákazníkov,“ hovorí majiteľ Jozef Makara.

Zážitok z chuti zdravého piva

Teší sa, že zákazníci postupne oceňujú chuť kvasinkového piva, ktorého chuť je nenapodobniteľná a nedá sa porovnať s euroležiakmi.

„Našou filozofiou je poskytnúť zákazníkovi zážitok z chuti zdravého piva. Naše pivo je nepasterizované, nefiltrované, to znamená živé pivo, varené zo štyroch základných surovín – vody, sladu, chmeľu a pivovarských kvasiniek. Žiadne umelé prísady, konzervačné látky, cukor. Iba kvalitné suroviny, ktoré si precízne vyberáme a s chirurgickou presnosťou ich miešame do výnimočných chutí. Najlepšie je prísť a naše pivko si vychutnať,“ dodáva Jozef Makara.

Originálne špeciály očaria chuťou

Základným pivom pivovaru Mariannus je ležiak Svetlá 11°, varená dekokčným spôsobom.

„Pivné špeciály ktoré vyrábame pre našich zákazníkov sú varené zo špeciálnych sladov, chmeľov a pivovarských kvasiniek. V ponuke máme Viedenský špeciál 12°, Medový špeciál 13°, Smrekové pivo 14°, Polotmavý špeciál 16°,Vianočný špeciál 18°.“

Nefiltrované a nepasterizované kvasinkové pivo má vysokú nutričnú hodnotu a množstvo látok prospešných zdraviu. Obsahuje vápnik, fosfor, draslík a vitamíny skupiny B.

„Je známe, že kvasinkové pivo lieči žalúdok, znižuje kyslosť v žalúdku a pomáha pri tráviacich problémoch. Prospieva aj srdcu ako prevencia aterosklerózy, znižuje aj nebezpečenstvo infarktu. Odstraňuje napätie a je výborným prostriedkom na zvládanie stresu, udržuje lesklé vlasy a zdravú kožu, posilňuje kosti a spomaľuje starnutie,“ predstavuje výhody živého piva pivovarník.

Kuchyňa núka nebíčko v papuľke

V priestoroch reštaurácie a Mariannus pubu ponúkajú hosťom okrem kvalitného piva aj chutné jedlo.

Ochutnali sme kuracie vykostené stehná v zemiakovom Mariannus cestíčku s opekanými zemiakmi a cesnakovým dressingom.

Lahodné mäso sa v chrumkavom cestíčku rozplývalo na jazyku a s kvasinkovým pivom vytváralo fantastickú kombináciu chutí.

Mimoriadne obľúbené sú aj hrianky, ktoré tu podávajú z domácou bryndzovou nátierkou s cesnakom.

Papkáčikovia oceňujú marinované pečené medové bravčové rebrá, ktoré tu podávajú s domácimi americkými zemiakmi a ich vôňa je taká lákavá, že ak diétujete, rozhodne sa reštaurácii vyhnite, lebo inak neodoláte zhrešiť.

Kto má rád bravčové, pochutná si na grilovanej krkovičke s baraními rohami, horčicou a chrenom, okrem zemiakov si môžete vybrať aj domáce chlebové pečivo, ktoré si tu sami pečú.

Ochutnať môžete aj v Lačnim Viľku

Originálne pivá z minipivovaru Mariannus môžete okrem reštaurácie Spirit a Mariannus pubu na Čapajevovej ulici ochutnať aj na sídlisku Sekčov pri Opále v novootvorenej prevádzke Lačni Viľk v Prešove a v Red Nose Pube na Zbrojničnej ulici v centre Košíc.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  3. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  7. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  8. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  1. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  2. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  3. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  4. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  5. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  6. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  7. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  8. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  9. Rozprávkové tankovanie
  10. AAA Auto zorganizovalo autogramiádu
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 15 168
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 941
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 453
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 10 621
  5. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 690
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 581
  7. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 7 750
  8. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 919
  9. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 6 339
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 5 889

Téma: Reštaurácie, kaviarne, pivárne, hotely a penzióny na východe


Neprehliadnite tiež

Košickej župe investície do kultúry zatiaľ nevychádzajú

Financie od kraja mohlo zatiaľ využiť len Východoslovenské múzeum.

Prípad kandidáta na primátora: Manželka sa nevzdáva, obrátila sa na prokuratúru

Nepáči sa jej zastavenie trestného stíhania, chce dať preskúmať jeho zákonnosť.

Na odkalisku pri Markušovciach natáča Jakubisko Perinbabu 2

V rozprávke účinkuje stovka komparzistov zo Spiša.

Exot alebo umelec? O Petrovi Kalmusovi vznikol film

Dokument o košickom výtvarníkovi a aktivistovi mal premiéru v kine Úsmev.

Žirkovú to na ihrisko neláka. Basketbalu mám dosť, vraví

Blanárová: Nič nám nedaruje, neustále po nás ide

Hlavné správy zo Sme.sk

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Ponocujúci hráči neboli jediný dôvod, prečo Kozák odišiel

Tentokrát nejde o futbal, ale o ľudí.

Komentár Zuzany Kepplovej

Jeden chodí v noci len, druhý na svitaní

Tandem Pellegrini - Fico nešliape jedným smerom.

ŠPORT

Kozák hovoril o tlaku manažérov zo Žiliny. Bol som nepohodlný, tvrdí

Bolo to nedôstojné, reagoval šéf Žiliny.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop