Korzár logo Korzár Prešov
Pondelok, 14. jún, 2021 | Meniny má VasilKrížovkyKrížovky

Prvý konceptový Šariš Pub otvorili v Prešove

Nový podnik krstil Marián Čekovský.

Marián Čekovský krstí Šariš Pub.Marián Čekovský krstí Šariš Pub. (Zdroj: archív)

PREŠOV. V stredu v Prešove oficiálne pokrstili Šariš Pub v nákupnom centre Eperia.

Okrem pivného zážitku návštevníkom ponúka aj príjemné moderné prostredie a gastronomický súlad domácej šarišskej, slovenskej a českej kuchyne.

Hudobným hosťom počas krstu bol Marián Čekovský.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prvý konceptový pub

Pivovar Šariš v minulom roku oslávil 50. výročie od svojho vzniku.

Do nového roka vstupuje s unikátnym konceptom prvej originálnej Šariš Prevádzky – Šariš Pub.

Jeho cieľom je poskytnúť návštevníkovi unikátne prostredie a čo najvhodnejšie podmienky, na dosiahnutie čo najlepšieho zážitku z pitia piva Šariš.

Skryť Vypnúť reklamu

Na prevádzke, v ktorej je na ploche 300 m² pre zákazníkov k dispozícii 168 miest, sa čapuje nepasterizovaný Šariš tankovou technológiou.

Bohatá ponuka piva

Návštevníci sa môžu tešiť na Šariš Zlatú 12, Šariš 10, Tmavý Šariš alebo na aktuálny pivný špeciál z edície Sládkových pokladov - Šariš Rubín.

„Z celej ponuky značky Šariš by sme najviac vyzdvihli Šariš Zlatú 12-tku, ktorú sme špeciálne priniesli v roku 2017 pri príležitosti osláv 50. výročia značky,“ hovorí Ján Čerkala, manažér závodu.

Do novej Zlatej 12-tky šarišskí sladovnícki majstri pridali viac druhov sladov a tiež štipku karamelového sladu. To všetko jej dodáva intenzívnu zlatú farbu a plnú bohatšiu chuť.

Trojité chmelenie dáva Zlatej 12-tke intenzívnu chmeľovú arómu a príjemnú horkosť, ktorá balansuje karamelové tóny.

Skryť Vypnúť reklamu

Konečný dojem tvoria ľudia

O tom, aký bude zážitok z pitia piva, rozhodujú aj externé faktory. Kľúčovým prvkom je prostredie, v ktorom si zákazník má možnosť pivo vychutnať.

Okrem toho sú dôležité podmienky, ktoré panujú v prevádzke - umenie majstrovsky načapovať pivo a servírovať ho zákazníkovi, starostlivosť o výčapné zariadenie na prevádzke a pivná kultúra ako taká.

„Práve to bolo jedným z dôvodov na vytvorenie unikátneho konceptu originálnej Šariš prevádzky – Šariš Pub,“ hovorí Čerkala.

O návštevníkov sa v prípade potreby stará až 10-členný tím kuchárov, pričom väčšina ponúkaných jedál je uspôsobená špeciálne pre tento podnik.

Plánujú ďalšie prevádzky

Celý koncept prevádzky je navrhnutý v modernom duchu, no veľký dôraz bol kladený aj na to, aby na návštevníka pôsobil srdečne a príjemne.

Skryť Vypnúť reklamu

Dizajnové grafiky v priestore komunikujú hrdosť na hodnoty, ktoré sú typické pre ľudí z východu – hrdosť, otvorenosť, dobrosrdečnosť, živelnosť a v neposlednom rade pohostinnosť.

Prvý Šariš Pub vznikol práve v Prešove, domovskom regióne značky, len pár kilometrov od pivovaru.

„Do budúcnosti však plánujeme rozšíriť túto sieť aj do iných miest na východe, aby si čo najviac ľudí mohlo vychutnať Šariš v tej najlepšej možnej kvalite v čo najpríjemnejšom prostredí,“ netají plány Ján Čerkala.

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  2. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  3. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy
  4. Hudbou proti holorubom.
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  6. Ako sa mení dynamika firiem?
  7. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  8. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  9. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  1. Behind every successful business lies a set of skilled people
  2. Klimatická zmena rozkývala štatistiky škôd na domoch a bytoch
  3. Ako sa mení dynamika firiem?
  4. Hudbou proti holorubom.
  5. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  6. Pečeň je priamo zodpovedná za stav vášho imunitného systému
  7. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  9. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 14 277
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 11 919
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 10 835
  4. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 9 300
  5. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 9 257
  6. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 9 183
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 282
  8. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 6 188
  9. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 5 877
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 5 847
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Oprava druhého mosta.

Počas štyroch etáp minú takmer 700-tisíc eur.


SITA 30m
Starý topoľ nevydržal nápor vetra. Odnieslo si to opláštenie štadióna.

Okolo štadióna chodí mnoho detí.


a 1 ďalší 2 h
Replika prvého benzínového auta, tzv. trojkolky.

Ponúkli spanilú jazdu centrom mesta.


korzar.sk 2 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Veronika Remišová.

Nedá sa nič robiť, bude to trápne.


13. jún
Adrián Szabó ide do väzby.

NAKA zadržala Szabóa 3. júna.


TASR 2 h
Silné nežiadúce účinky po niektorých vakcínach a ich nedostatok otvárajú otázku možného mixu vakcín pri prvej a druhej dávke.

Štúdia naznačila väčšiu ochranu.


21 h
Ampulka s vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od americkej farmaceutickej spoločnosti Novavax počas tretej fázy klinických testov v Londýne.

Do konca roka chce vyrobiť 150 miliónov vakcín.


3 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop