Korzár logo Korzár Prešov
Piatok, 1. júl, 2022 | Meniny má Diana

GDPR v praxi: Pribudlo sťažností na Úrad na ochranu osobných údajov

Školy pri súhlasoch občas robia nadprácu.

Soňa Pőtheová, predsedníčka Úradu na ochranu osobných údajov. Soňa Pőtheová, predsedníčka Úradu na ochranu osobných údajov. (Zdroj: Michal Frank)

PREŠOV/KOŠICE. Momentálne je v kinách film Kto je ďalší režiséra Mira Drobného, ktorý sa zameriava na šikanovanie a zneužívanie detí na sociálnych sieťach.

Odborným konzultantom tohto filmu bol Úrad na ochranu osobných údajov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zvýšená ochrana detí

Súvisiaci článok Obyvateľov prešovskej Starej tehelne hromadne prepoistili bez ich vedomia Čítajte 

„Ak si pamätáte schvaľovanie zákona v parlamente, úrad razil rétoriku 16 rokov ako vekovú hranicu, dokedy treba chrániť deti na internete. Jednak pred marketingovými aktivitami firiem, ale aj celkovo. Mali sme možnosť stanoviť túto hranicu medzi 13 až 16 rokov a Slovensko patrí medzi krajiny, kde sme tú hranicu podržali na úrovni 16 rokov,“ povedala pre Korzár predsedníčka Úradu na ochranu osobných údajov Soňa Pőtheová, s ktorou sme sa streli na výjazde v Prešove.

SkryťVypnúť reklamu

Hranicu navrhli posunúť práve vďaka spolupráci s neziskovkou eZodpovedne.

Tá tieto prípady konzultuje s psychológmi, zaoberá sa kriminalitou, kybernetickou šikanou a zneužívaním detí na sociálnych sieťach. Výsledkom jej dlhodobej činnosti je spomínaný film.

Načítavam video...

Stretnutia so samosprávami

Zástupkyne Úradu na ochranu osobných údajov navštívili východné Slovensko, pričom sa zamerali najmä na župy a mestá. Po sérii školení v spolupráci so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) sa stretli so zástupcami samospráv.

„Túto pracovnú cestu sme chceli urobiť na jeseň, predtým, ako pôjde každoročná správa do parlamentu, lebo tá hodnotí celé GDPR,“ uviedla predsedníčka úradu Soňa Pőtheová.

Dočítajte tento článok
s predplatným Korzar.sk.
Predplatné si môžete kedykoľvek zrušiť.

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Analytik Horňák: Niektorí výrobcovia budú musieť znížiť ceny. Adepti sú jasní
  2. Na čo nezabudnúť, ak plánujete na leto malé i väčšie výlety
  3. Vodiči, pozor na drahé tankovanie v zahraničí!
  4. Je pre vás oddych synonymom spoznávania? Vycestujte za zážitkami
  5. Vyhrajte letnú dovolenku s víkendovým vydaním denníka SME
  6. Na pošte si s Fumbi kúpite kryptomeny už aj za hotovosť
  7. 30 rokov kvality spojenej so svetovými značkami automobilov
  8. Vychádza nový časopis pre šikovné ruky a útulný domov
  1. Ocenená 4K autokamera Mio má aj 2K so 60 snímkami a FHD so 120!
  2. Vodiči, pozor na drahé tankovanie v zahraničí!
  3. Je pre vás oddych synonymom spoznávania? Vycestujte za zážitkami
  4. Vyhrajte letnú dovolenku s víkendovým vydaním denníka SME
  5. Na pošte si s Fumbi kúpite kryptomeny už aj za hotovosť
  6. V uliciach Košíc vyzbierali dobrovoľníci 26 ton odpadu
  7. Výlety na mieru pre celú rodinu
  8. 30 rokov kvality spojenej so svetovými značkami automobilov
  1. Vodiči, pozor na drahé tankovanie v zahraničí! 14 040
  2. Slovenské oplátky ocenil aj svet. Receptúru pozná jeden človek 12 734
  3. Leto v Čechách a na Morave: Tipy na výlety v susednej krajine 9 358
  4. Mladá nádej Slovenska. Pracoval aj pre americkú armádu 7 839
  5. Djerba: odlišná príchuť dovolenky v Tunisku 4 588
  6. Vychádza nový časopis pre šikovné ruky a útulný domov 3 830
  7. Čítajte odomknuté články na mobile, počítači a aj v tablete 3 794
  8. Analytik Horňák: Niektorí výrobcovia budú musieť znížiť ceny 3 337

Blogy SME

  1. Michala Guľasová: Martina Jakubová - Líštička
  2. Robert Štepaník: diel 70 - MDAD 2022 - Medzinárodný deň (alternatívnych) detí 2022
  3. Ľubomír Maretta: Zmena
  4. Eva Gallova: 1. júl určili za deň vtipov
  5. Kristína Jakubičková: Hej, frajer! Áno, ty, ktorý toto čítaš!
  6. Miriam Studeničová: Je zle! Bude horšie! Nezúfajte! Dôverujte!
  7. Ján Škerko: Chcel byť ako Peter, bude ako Lenin
  8. Štefan Vidlár: Barbar Vova
  1. Juraj Kumičák: Ako Rusi veľkú vojnu vyhrali... (časť IVa) 10 710
  2. Ján Šeďo: Mám 46 rokov, 4 deti a veľa skúseností - bránil sa dnes E. Heger u B. Závodského.(Oprava mena). 10 611
  3. Vanda Tuchyňová: Svedectvo bývalého krajského predsedu OĽANO v Žiline 10 121
  4. Martina Hilbertová: Utečenci spali na lehátkach a platili za nich ako v luxusnom hoteli. 7 577
  5. Jozef Černek: Turecko, letecky s dvomi deťmi, časť prvá - cesta tam 4 195
  6. Tomáš Jacko: Keď upratovačka zarába viac než univerzitný profesor 3 819
  7. Andrej Šverha: Pohodovo Okolo Balatonu 3 411
  8. Andrej Kiska: Pomôžme Cigánom dostať sa tam, kam tak mnohí chcú. 3 152
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 42. - Arktída - Príbeh havárie vzducholode Italia podľa priameho účastníka Běhounka
  2. Lívia Hlavačková: Týždenne zjete jednu kreditku v podobe mikroplastov
  3. Jiří Ščobák: Ruské straty budú o 20 000 mŕtvych vyššie, než uvádza Ukrajina (analýza situácie na bojisku)
  4. Jiří Ščobák: Bude Ukrajina po vojne prosperovať? A my s ňou?
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 41. - Arktída - Roald Amundsen, Umberto Nobile a Expedícia Norge - 1926
  6. Monika Nagyova: Nebyť matkou je úžasné
  7. Jiří Ščobák: Skepsia okolo kryptomien: Ktoré kryptomeny naozaj nie sú pre začiatočníkov?
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 40. - Arktída - Expedícia MacMillan s účasťou amerického letectva z roku 1925
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Do vojny posielajú mladých z chudobných regiónov.


30. jún
Líder Tour de France Yves Lampaert.

Žltý dres na Tour prekvapivo získal Yves Lampaert.


2 h

Volvo prinesie pozitíva, pre ktoré sa ho oplatí vítať.


7 h

Vojna na Ukrajine pokračuje.


a 6 ďalší 22 h

Blogy SME

  1. Michala Guľasová: Martina Jakubová - Líštička
  2. Robert Štepaník: diel 70 - MDAD 2022 - Medzinárodný deň (alternatívnych) detí 2022
  3. Ľubomír Maretta: Zmena
  4. Eva Gallova: 1. júl určili za deň vtipov
  5. Kristína Jakubičková: Hej, frajer! Áno, ty, ktorý toto čítaš!
  6. Miriam Studeničová: Je zle! Bude horšie! Nezúfajte! Dôverujte!
  7. Ján Škerko: Chcel byť ako Peter, bude ako Lenin
  8. Štefan Vidlár: Barbar Vova
  1. Juraj Kumičák: Ako Rusi veľkú vojnu vyhrali... (časť IVa) 10 710
  2. Ján Šeďo: Mám 46 rokov, 4 deti a veľa skúseností - bránil sa dnes E. Heger u B. Závodského.(Oprava mena). 10 611
  3. Vanda Tuchyňová: Svedectvo bývalého krajského predsedu OĽANO v Žiline 10 121
  4. Martina Hilbertová: Utečenci spali na lehátkach a platili za nich ako v luxusnom hoteli. 7 577
  5. Jozef Černek: Turecko, letecky s dvomi deťmi, časť prvá - cesta tam 4 195
  6. Tomáš Jacko: Keď upratovačka zarába viac než univerzitný profesor 3 819
  7. Andrej Šverha: Pohodovo Okolo Balatonu 3 411
  8. Andrej Kiska: Pomôžme Cigánom dostať sa tam, kam tak mnohí chcú. 3 152
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 42. - Arktída - Príbeh havárie vzducholode Italia podľa priameho účastníka Běhounka
  2. Lívia Hlavačková: Týždenne zjete jednu kreditku v podobe mikroplastov
  3. Jiří Ščobák: Ruské straty budú o 20 000 mŕtvych vyššie, než uvádza Ukrajina (analýza situácie na bojisku)
  4. Jiří Ščobák: Bude Ukrajina po vojne prosperovať? A my s ňou?
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 41. - Arktída - Roald Amundsen, Umberto Nobile a Expedícia Norge - 1926
  6. Monika Nagyova: Nebyť matkou je úžasné
  7. Jiří Ščobák: Skepsia okolo kryptomien: Ktoré kryptomeny naozaj nie sú pre začiatočníkov?
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 40. - Arktída - Expedícia MacMillan s účasťou amerického letectva z roku 1925

Už ste čítali?

SME.sk Minúta Najčítanejšie
SkryťZatvoriť reklamu