PREŠOV. Tri účasti a z toho dvakrát bronz. Taká je doterajšia bilancia Prešovčana Petra Krištofa na kuchárskych olympiádach.
Culinary Olympics
Rozšíriť ju chce, spolu so svojím tímom, na kuchárskej olympiáde Culinary Olympics v nemeckom Stuttgarte.
Uskutoční sa 18. februára a Slováci budú v kategórii Community catering Teams súťažiť proti súperom z Taiwanu, Malajzie, Švédska, Chorvátska, USA či Švajčiarska.
Slovenský tím pre kuchársku olympiádu tvoria členovia Prešovského klubu kuchárov a cukrárov a jeden z nich je z košického klubu. Zaujať chce tradičnou slovenskou kuchyňou.
Tím tvoria okrem Krištofa kuchári Milan Poloha, Goran Marjanovič, Marek Madzik, Marián Pšak, manažér Marek Broda a asistenti Šimon Madzik a Slavomír Sabol.
Bryndza nesmie chýbať
„Všetko sme si odvarili, vyskúšali, aby sme zladili chute. Na jedálnom lístku nebude chýbať bryndza,“ povedal P. Krištof.
Predstavil aj jedálny lístok.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári