Ľudmila Turáková a Martina Slobodová
z prešovskej Viktórie
Bačov gril
Potrebujeme:
Jedny morčacie prsia, jeden morčací stehenný rezeň, bylinková marináda, slanina, kapia, ovčí syr, hlivy, cibuľka, petržlenová vňať.
Postup:
Morčacie prsia narežeme na rezne, mierne naklepeme a vložím do bylinkovej marinády. Necháme ho odležať jednu noc. Potom mäso grilujeme z oboch strán, 15 až 20 minút. Potom dáme navrch orestované hlivy na cibuľke s ovčím syrom. Trochu sa to zapečie, necháme pôsobiť teplo. Následne pripravíme druhú časť, zrolované mäso. A to tak, že na morčací stehenný rezeň, ktorý bol tiež v marináde, dáme plátok slaniny, kapiu, zrolujeme a grilujeme takisto 15 až 20 minút. Na záver pridáme petržlenovú vňať.
Dobrá rada:
Jednoznačne tá, že jedlo treba pripravovať s láskou. S láskou, fantáziou a srdcom. Mal by mať aj nejaké teoretické znalosti, ale keď pozitívne myslí a pripravuje jedlo s láskou, pozitívne sa to odrazí aj na jeho chuti.
Dobrú chuť.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári