Pomarančový steak
Potrebujeme: hovädzia roštenka (200 g na porciu), 2 pomaranče, 2 citróny, balíček nelúpaných pražených mandlí, strúhanka, soľ, balíček hrozienok, na prílohu nové zemiaky, soľ, červená paprika
Postup: Narežeme steaky na jednotlivé porcie, urobíme do nich váčik (dieru), ktorú vyplníme plnkou. Tá pozostáva zo zmesi postrúhanej kôry pomaranča a citróna, z pomarančovej a citrónovej šťavy, strúhanky, hrozienok a postrúhaných mandlí. Touto plnkou naplníme steaky, ktoré sa predtým pácovali v pomarančovej a citrónovej šťave. Tou sa potierajú aj počas grilovania. Ako prílohu podávame americké zemiaky, ktoré pozostávajú nových zemiakov, ktoré sú nelúpané, prekrojené napoly, osolené a natreté červenou paprikou.
Dobrá rada: Steaky sú lepšie vtedy, keď sú robené na anglický spôsob. Teda, mäso je zvonku upečené a zvnútra ružové. Dosiahneme to tak, že ho grilujeme pomalšie, na miernom ohni. Takto grilujeme i zemiaky.
Dobrú chuť.
Autor: frk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári