curkárov. Súťažilo sa v troch kategóriách juniorskej, seniorskej a o cenu návštevníkov.
"Každý rok to graduje a úroveň sa zvyšuje. Samozrejme, rozdiel medzi seniorskými a juniorskými družstvami tu je, ale myslím si, že prvé dve miesta v juniorskej súťaži by pokojne mohli byť zaradené medzi jedlá profesionálnych kuchárov. Boli na takej estetickej i chuťovej úrovni," povedal pre Korzár predseda odbornej poroty Marek Gajdoš (na snímke) z ESO - Euroškoly Prešov. Opýtali sme sa ho, ktoré jedlo ho špeciálne zaujalo. "Veľmi ma prekvapil jelení steak, ktorý nielenže dobre vyzeral, ale aj dobre chutil," odvetil.
Aké boli výsledky: V juniorskej kategórii bodovali Prešovčania. Zvíťazila dvojica Gabriel Hirkala - Partik Kuzemka z ESO - Euroškoly, pred zástupcami SOU - SD Jednota Jakubom Jakubčom a Patrik Náwratom a dvojici z SOU obchodného Slavomír Kopčák - Daniela Kovaľová. Za originalitu, tvorivosť a vizuálnu stránku bola ocenená Hotelová akadémia Prešov. Seniorskú kategóriu Gril párty vyhrali kuchári z hotela Hubert v Gerlachove Jaroslav Uhlár - Ján Zammer, pred duom kuchárov prešovskej Reštaurácie u Nestora Peter Krištof - Marek Balčák a dvojicou Martina Slobodová - Ľudmila Turčáková z prešovskej reštaurácie Viktória. Cenu divákov si odniesli spomínaní kuchári z Nestora. Práve ich víťazný recept (pstruh v jesenných farbách) vám ponúkame dnes na 8. strane tejto prílohy. Postupne uverejníme aj ďalšie interesantné recepty z Gril párty.
Autor: frk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári