z Rádia Východ. Nielen preto, že jeho hlas je známy z rozhlasového éteru. Sám priznal, že spojil príjemné s užitočným.
"Je o mne známe, že som milovníkom dobré ho jedla. Hlavne takého, ktoré je trošičku nezdravé. To znamená údené a grilované mäsá. Sám som milovníkom grilovania, mám aj vlastné recepty, najmä čo sa týka marinád. Grilovanie musí byť hobby, lebo to nie je jedlo, ale je v tom aj recesia, originalita a hlavne sa tomu treba venovať," prezradil Korzáru Peter Filipovič, ktorý sa medzi množstvom grilovaných špecialít od profesionálov a budúcich profesionálov cítil ako ryba vo vode.
Redaktor a moderátor Peter Filipovič (na snímke je uprostred, spolu s vľavo stojacim Františkom Novotným, riaditeľom SOU SD Jednota Prešov a Petrom Uličným, podpredsedom Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a predsedom Prešovského klubu kuchárov a cukrárov) má teda grilované jedlá rád. S keďže je špecialistom na marinády, vylákali sme od neho recept: "Mám rád pečené alebo grilované rebierka a tam by som odporúčal dať veľa cesnaku, keďže mám rád korenisté jedlá, tak posekať nejakú chilli papričku, čierne korenie, soľ (so soľou nepreháňať), horčicu (na kilo rebierok tak 2 - 3 lyžice), kečup (5 lyžíc), drvenú i celú rascu, do toho olej, sójovú omáčku a worchester, a všetko nech stojí aspoň takých 24 hodín. Potom len stačí dať rebierka na dobre rozohriaty gril a konzumovať."
Autor: frk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári