Šéfkuchár motela JAMI v Kračúnovciach Jozef Kaňuch
Hlivová polievka
Suroviny: Čerstvé hlivy, soľ, celé čierne korenie, vegeta, koreňová zelenina, zelená petržlenová vňať, cestovina.
Postup: Čerstvé hlivy dôkladne umyjeme a pokrájame na tenké rezance. Dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ, vegetu (môže byť aj zeleninový bujón), čierne korenie a necháme zovrieť. Potom pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a varíme spolu ešte pol hodiny. Podľa potreby dochutíme. Cestovinu uvaríme osobitne. Môžu byť fliačky, kolieska, alebo písmenká. Pri podávaní dáme na dno misky cestovinu, zalejeme horúcou polievkou a dozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť.
(ak)
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári