domova Jozefa Bilého sme sa dozvedeli, že trénovali aj v domováckej kuchyni. Nie vždy bol výsledok na oko aj chuť lákavý, ale veril, že v súťaži obstoja.
Keď sme ich ešte pred súťažou oslovili, nezdalo sa, že by mali trému. Naopak. Ako nám prezradili, súťažia už tretí rok. Na otázku, či si trúfajú prekonať limit, čo je 50 pirohov s tromi plnkami za jednu hodinu, bez zaváhania obe reagovali: "Rozhodne áno. Pod sto to nebude. Nedáme sa. Varenie nás baví." Vyzvedali sme tiež, či majú pripravené aj nejaké prekvapenie v podobe plniek. "Máme pripravené hrušky, čerešne, maliny, zemiaky, tvaroh a bryndzu," povedala nám temperamentná Marika.
Dievčatá síce nevyhrali, ale ocenenie získali. Ich plány neboli prehnané, naozaj urobili okolo sto pirohov a podľa porotcov chutili výborne. Jeden z nich, Milan Cocuľa, ktorý si už tiež raz vyskúšal atmosféru súťaženia so svojou mamou, povedal, že dievčatá z domova boli jeho tajné favoritky.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári