petržlenovú vňať, celozrný chlieb, papriku, paradajku a uhorku
Postup práce: Rybičky necháme na sitku odkvapkať od oleja a vysypeme ich do sklenenej alebo nerezovej nádoby. Roztlačíme ich vidličkou. Pridáme nadrobno posekanú cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať, za lyžicu masla a trojuholník čistého taveného syra. Jemne posypeme zeleninovou prísadou do jedál, ale pozor, aby sme to neprehnali. Rybičky, aj syr už obsahujú soľ. Mletú rascu dodáme podľa chuti. Všetko dobre premiešame a môžeme servírovať. Na tanierik dáme do stredu pripravenú nátierku a okraj taniera ozdobíme čerstvou zeleninou (paprika, paradajka, uhorka). Na kopček s nátierkou môžeme naaranžovať ešte lístok z petržlenovej vňate. Podávame s celozrným chlebom a bylinkovým čajom.
Dobrá rada: Syr dodá nátierke jemnosť a vláčnosť. Nie je však dobré to so syrom prehnať, pretože sa stratí pôvodná rybacia chuť. Ak si nátierku pripravíte ako rýchlu večeru, odporúčame mätový čaj, ktorý pôsobí upokojujúco.
Dobrú chuť!
Kamila HRABČÁKOVÁ
Autor: Rybacia nátierka so syrom
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári