šéfkuchárka Vinárne sv. Petra vo Svidníku Mária Ovšaníková
VINÁRENSKÝ ŠÍP
Suroviny na dve porcie: 300 gramov bravčovej sviečkovej (alebo karé), 2 plátky šunky, hrsť šampiónov, 2 plátky syru ementál, sterilizovaná kapia, olej, soľ, čierne korenie, múka, 2 vajcia, strúhanka
Postup: Mäso dôkladne umyjeme, naklepeme a okoreníme. Na rozklepaný plátok mäsa postupne ukladáme šunku, syr, šampióny orestované, alebo z konzervy a dôkladne zrolujeme. Naplnené mäso obalíme v trojobale, teda v múke, vajíčku a strúhanke. Vysmážame v oleji najprv prudko, potom na miernom ohni, aby sa zrolované mäso prepieklo. Podávame s opekanými zemiakmi, zeleninovou prílohou a tatárskou omáčkou. Už na tanieri rolku mäsa upravíme tak, že na jednu stranu napichneme špajdľu so zelenými olivami, ktorá vytvorí pomyselný šíp.
Autor: ak
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári