Jednoduchá zeleninová polievka
Potrebujeme: rôznu zeleninu (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler, hrášok), 3 polievkové lyžice (PL) hladkej múky, 2,5 l vody, 2 PL rastlinného oleja, soľ, vegetu, červenú papriku, kari korenie, čierne korenie (podľa chuti). Na krupicové halušky: 1 vajíčko, 1 PL masti, 3-4 PL krupice, vegetu, sušenú petržlenovú vňať.
Postup: Na oleji podusíme na kocky (kolieska) pokrájanú zeleninu (do polomäka), ktorú osolíme a okoreníme. Nedávame akurát červenú papriku, tá sa pridáva až na konci, aby nezhorkla. Zeleninu poprášime múkou, opatrne premiešame a popražíme. Následne zalejeme vodou a keď zovrie, nahádžeme do nej halušky a necháme povariť 5 - 10 minút.
Náš tip: Na krupicové halušky je lepšie použiť bravčovú masť než klasické maslo. Keď ich robíme s masťou, nemalo by sa stať, že by mali zlú konzistenciu, či už by boli tvrdé, alebo rozvarené.
Dobrú chuť.
(frk)
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári