Šéfkuchár motela JAMI v Kračúnovciach Jozef Kaňuch
Palacinky s jablkami
Suroviny: pol litra mlieka, 4 vajcia, 20 dekagramov hladkej múky, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, štipka soli, olej, škoricový cukor, vanilka, 3-4 jablká, maslo, čokoláda, šľahačková smotana
Postup: z mlieka, múky, vajec a soli vyšľaháme cesto. Na panvici upečieme tenké palacinky a pripravíme ich na plnenie. V inej panvici na masle orestujeme na kocky pokrájané jablká ochutené škoricou a vanilkou. Pripravíme karamel z kryštálového cukru a vody, vložíme doň orestované jablká a premiešame tesne pred plnením do palaciniek. Naservírujeme na tanier a sladké tajomstvo dozdobíme šľahačkou, zvyškom karamelu a roztopenou čokoládou.
Dobrá rada: šéfkuchár gazdinkám odporúča na palacinky používať stále rovnakú teflónovú panvicu, ktorú by nemali umývať saponátom. Vtedy sa netrhajú a pečenie tenkých palaciniek je vraj jedna radosť.
Autor: ak
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári