Šéfkuchár motela JAMI v Kračúnovciach Jozef Kaňuch
Tatranský oheň
Suroviny: hovädzí roštenec, olej, paradajkový pretlak, cibuľa, cesnak, feferónky, čerstvý chren, soľ, rasca, čierne korenie.
Postup: Hovädzí roštenec pokrájame na tenké rezance, mäso dáme do na oleji pripraveného cibuľového základu dusiť. Postupne pridáme rascu, soľ, čierne korenie, pokrájaný feferón. Mäso dobre orestujeme a potom zalejeme zriedeným paradajkovým pretlakom. Podľa potreby dolejeme hovädzí vývar, a ak je to nutné, zahustíme trochou múky. Aby bolo jedlo naozaj ohnivé, na horúcu porciu mäsa nastrúhame čerstvý chren. Podávame s ryžou, americkými zemiakmi a zeleninovou oblohou.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári