České jedlo mojej československej ženy
Komplikovaný názov v sebe skrýva jednoduchý pokrm, ktorý názorovo na fanúšikov obrátil už niekoľkých odporcov špenátu. Na prípravu českého originálu kuchár potrebuje zemiaky varené v šupke, múku (niekoľko druhov), vajce... A dobre dve hodiny stresu, či všetko zmiešal presne podľa potreby. Recept je však zbytočne komplikovaný a predlžuje čas, takže ho pokojne môžeme vynechať. Zemiakový knedlík uvaríte jednoducho podľa návodu na vrecku sušeného polotovaru, ktorí dnes kúpite (chutí rovnako, doba prípravy sa skráti na 30 minút). Dobrá rada uvarené knedle krájajte pomocou nite, nebudú sa rozpadávať. Špenátový pretlak stačí rozpustiť na panvici s dozlata opraženou cibuľkou. Aby bol stopercentne presvedčiví, nedávajte do neho nič iba poldruha polievkovej lyžice cukru a štipku soli. Údené (výber je na každom zvlášť) z každej strany opečte na panvici prešpikované cesnakom.
Darius IVAN
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári