spoločnej úradovni pre regionálny rozvoj, z ktorej neskôr vzniklo Združenie obcí Hornej Torysy.
Koordinátor ľudských zdrojov Združenia obcí Hornej Torysy a Turistického informačného centra v Lipanoch, 25-ročný Michal Višňovský, je absolventom Mechanizačnej fakulty SPU v Nitre. "Venujem sa rôznym veciam. Od projektovania, cez ľudské zdroje, turistické informačné centrum, až po plnenie našej tlačiarne," s typickým humorným podtónom hovorí o sebe mladý Lipiančan Michal.
Napriek rokom štúdia v Nitre sa do Lipian vrátil, aj keď tvrdí, že uvažoval aj nad prácou inde. Necíti to ako lokálpatriotizmus, skôr akýsi prirodzený vývoj udalostí v jeho živote.
Najviac času mimo práce trávi s priateľmi. Bez nich si vraj svoj život nevie predstaviť. "Vlani som zanedbal naše rožkovianske štrkoviská, tak teraz sa na ne chystám. Zaplávať si, poopaľovať sa a tak... Zo športu mám rád aj volejbal a bicyklovanie." Ak by si mal vybrať ideálnu dovolenku, išiel by "niekam, kde je pekne. Či už v horách alebo pri vode, hlavne nech sú so mnou tí, čo tam majú byť, s ktorými sa cítim fajn."
V poslednom dobe trávi dosť času pri počítačovej grafike. "Baví ma vymýšľať webové stránky, ale len pre vlastnú zábavu." Rád počúva hudbu, väčšinou ako kulisu z rádia alebo hudobných televíznych kanálov a pozrie si všetky nové filmy, z nich uprednostňuje komédie a vždy sa vracia najmä ku českej filmovej sérii "Básnikov": "Sú to už kultové filmy, bavili sme sa na nich ešte na internáte."
Aj keď sa nepovažuje za dobrého kuchára, internátny život ho naučil uvariť jednoduché jedlá. Ak by si však mal vybrať, čo najradšej je, boli by to bryndzové halušky: "Tie mi chutia vždy. Inak veľmi rád pripravujem zemiakové hranolčeky. U nás doma je to moja doména. Zakaždým sú iné, s nejakým korením, hlavne chili. Mám rád pikantné jedlá, len všetci okolo mňa, čo to jedia, sa sťažujú," vtipkuje Michal. Je mu blízka mexická kuchyňa, aj keď, ako vraví, "v Lipanoch nie sú možnosti stravovania v špeciálnych reštauráciách, ale ešte na škole v Nitre s tým problém nebol."
Plány do budúcnosti si nedáva. "Žijem tak, aby po mne niečo hodnotné zostalo. Snažím sa vždy o nové veci. Napríklad v turistickom informačnom centre sa s kolegami stále rozširujeme a zlepšujeme služby. Ono všetko vyplynie z momentálnej situácie. Teraz robíme novú web stránku regiónu. Jedno z druhým sa v mojom živote spája," dodáva Michal.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári