šéfkuchár Hotela White Horse v Stropkove Štefan Hudák
Bravčová roláda White Horse
Suroviny na jednu porciu:
150g vykosteného karé
20g šunky
20g eidamského syra
hlávkový šalát
celá kapia
čierne mleté korenie
soľ
olej
suroviny na omáčku:
1 dcl 33% sladkej smotany, jedna polievková lyžica hladkej múky, 20g surových alebo konzervovaných šampiňónov, biele mleté korenie, soľ, citrónová šťava, cukor
Postup:
Vykostené karé alebo pečienku zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Položíme list hlávkového šalátu, kápiu, plátok šunky a plátok syra. Zrolujeme a stiahneme niťou alebo prepichneme špáradlom. Na rozohriatom tuku alebo oleji 5 minút prudko opečieme. Podlejeme vodou alebo vývarom a necháme prikryté dusiť 45 minút. Potom mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, pridáme šampiňóny a popražíme 3-4 minúty. Pridáme hladkú múku, podlejeme smotanou a necháme variť 5-10 minút. Dochutíme soľou, bielym mletým korením, citrónovou šťavou a cukrom. Ako prílohu podávame rozlične upravené zemiaky alebo cestoviny a zeleninový šalát. Vhodným nápojom je suché biele víno.
Rady na záver:
1. Pri pripálenom mäse nahrejeme nerezový príbor a vložíme ho do základu. Zmierni sa tým spáleninová chuť.
2. Ak chceme použiť kysnúcu sladkú smotanu, pridáme do nej trochu hladkej múky a rozšľaháme.
Autor: pas
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári