Korzár logo Korzár Prešov
Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Dnes pre Vás varí

šéfkuchár Hotela White Horse v Stropkove Štefan HudákBravčová roláda White HorseSuroviny na jednu porciu:150g vykosteného karé20g šunky20g

šéfkuchár Hotela White Horse v Stropkove Štefan Hudák

Bravčová roláda White Horse

Suroviny na jednu porciu:

150g vykosteného karé

20g šunky

20g eidamského syra

hlávkový šalát

celá kapia

čierne mleté korenie

soľ

olej

suroviny na omáčku:

1 dcl 33% sladkej smotany, jedna polievková lyžica hladkej múky, 20g surových alebo konzervovaných šampiňónov, biele mleté korenie, soľ, citrónová šťava, cukor

Postup:

Vykostené karé alebo pečienku zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Položíme list hlávkového šalátu, kápiu, plátok šunky a plátok syra. Zrolujeme a stiahneme niťou alebo prepichneme špáradlom. Na rozohriatom tuku alebo oleji 5 minút prudko opečieme. Podlejeme vodou alebo vývarom a necháme prikryté dusiť 45 minút. Potom mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, pridáme šampiňóny a popražíme 3-4 minúty. Pridáme hladkú múku, podlejeme smotanou a necháme variť 5-10 minút. Dochutíme soľou, bielym mletým korením, citrónovou šťavou a cukrom. Ako prílohu podávame rozlične upravené zemiaky alebo cestoviny a zeleninový šalát. Vhodným nápojom je suché biele víno.

Rady na záver:

1. Pri pripálenom mäse nahrejeme nerezový príbor a vložíme ho do základu. Zmierni sa tým spáleninová chuť.

2. Ak chceme použiť kysnúcu sladkú smotanu, pridáme do nej trochu hladkej múky a rozšľaháme.

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vitajte v postapokalyptickom svete
  2. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  7. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  9. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  10. Zelená Bratislava
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 17 639
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 14 404
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 076
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 037
  5. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 796
  6. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 11 663
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 544
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 764
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 658
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 615
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus na Slovensku: V prvý deň bol záujem vysoký, na Orave sa opäť tvoria rady už od rána (minúta po minúte)

Celkový počet nakazených na Slovensku dosiahol číslo 37 911. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 134 obetí.

Na Orave sa tvoria rady už od sobotňajšieho rána.
Hornádska ulica v Krompachoch v piatok 10. apríla.

Život na Slovensku sa opäť obmedzuje, začína sa miernejší lockdown (prehľad)

Zákaz vychádzania sa netýka cesty do práce, na Orave a v Bardejove treba i test.

Ilustračné foto.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop