Bravčové na poľovnícky spôsob
Suroviny na jednu porciu: 150g bravčového stehna, dva plátky slaniny, malá cibuľa, olej, hladká múka, suché červené víno, čučoriedkový džem, soľ, mleté čierne korenie, sójová alebo worchestrová omáčka.
Postup: Bravčové stehno nakrájame na rezance a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Osolíme, okoreníme a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a kocky slaniny. Restujeme 5 - 10 minút. Poprášime hladkou múkou, pridáme kávovú lyžičku džemu, podlejeme štamperlíkom červeného vína a necháme prejsť varom. Zjemníme čajovou lyžičkou masla a odstavíme. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi (hranolky, opekané...) alebo s ryžou. Pridáme zeleninovú oblohu. Na pitie je vhodné suché červené víno.
(pas)
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári