Korzár logo Korzár Prešov

Z redakčnej kuchyne

Šalát zo pšena Potrebujeme (na dve porcie): plný pohár obilniny pšeno, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, tofu syr (údený alebo lahôdkový), čerstvá

Šalát zo pšena

Potrebujeme (na dve porcie): plný pohár obilniny pšeno, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, tofu syr (údený alebo lahôdkový), čerstvá zelenina podľa chuti (paprika, paradajka, reďkovka, šalát, čínska kapusta), 1 téglik bieleho jogurtu, soľ, zeleninová prísada

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup práce: Pšeno premyjeme a dáme variť do osolenej vody, v pomere pohár pšena a jeden a pol pohára vody. Varíme pätnásť minút, potom necháme v prikrytom hrnci postáť ešte desať minút. Uvarené pšeno vysypeme do misy, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a cesnak, ostatnú zeleninu narežeme na kocky, šalát, či kapustu na väčšie kúsky. Pridáme tofu, najlepšie pripravené na hrubom strúhadle. Jemne posolíme a dochutíme zeleninovou prísadou do jedál. Všetko dobre premiešame. Jogurt pridáme až pre podávaním, aby sa nevytvorila v šaláte tekutina. Pre fajnšmekrov odporúčame do jogurtu primiešať lyžicu tatárskej omáčky.

SkryťVypnúť reklamu

Dobrá rada: Podávame s celozrným alebo čiernym chlebom. Samostatne môžu šalát jesť aj ľudia so špeciálnou diétou, pretože pšeno neobsahuje lepok.

Autor: kam

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 87 312
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 632
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 345
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 448
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 229
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 424
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 226
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 477
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu