Suroviny na 1 porciu:
200 g vykostenej bravčovej krkovičky
1 vajce
cibuľa
plátok oravskej slaniny
na marinádu
soľ
čierne korenie
0,5 dcl oleja
strúčik cesnaku
bobkový list
vegeta
kávová lyžička worchestrovej omáčky
Postup:
Krkovičku zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme odležať 24 hodín v marináde. Marinovanú krkovičku prudko opečieme na rošte alebo na grile 4 - 5 minút z každej strany. Osmažíme na hrebienok nakrájanú oravskú slaninu. Ďalej do mäkka osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľu. Nakoniec si pripravíme volské oko. Všetko uložíme na mäso. Podávame s varenými, opekanými zemiakmi alebo s tmavým chlebom. Ku chlebu je vhodná horčica a čerstvý nastrúhaný chren. Pridáme zeleninovú oblohu. K tomuto sýtemu a kalorickému jedlu sa hodí suché červené víno alebo pivo zo siedmeho schodu.
Praktická rada šéfkuchára:
Hovädziu a bravčovú pečeň solíme až pred podávaním, aby nestvrdla. Naopak pečeň z hydiny solíme už na panvici, aby sa nerozpadla.
Dobrú chuť želá kolektív Motorestu Čepcov na trase z Prešova do Giraltoviec.
(pas)
Autor: Drevorubačský steak
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári