Morčací rezeň Jami
Suroviny: 600g morčacích pŕs, 1,5 dcl 33% smotany, 02 cl Brandy, 200 g hrozna, 300 g ananásu, 300 g kyslej kapusty, 1 dcl oleja, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie
Príprava: Morčacie prsia nakrájame na rezance, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme čiernym korením. Na rozohriatom oleji prsia z oboch strán prudko opečieme a potom vyberieme na tanier. Do výpeku vlejeme smotanu a necháme zovrieť. Prsia vložíme do omáčky a zalejeme spomínaným množstvom Brandy. Potom ešte dusíme asi 3 minúty.
Na inej panvičke rozpustíme maslo, pridáme na polovice pokrájané hrozno a zľahka opražíme. Kyslú kapustu nakrájame nadrobno, opražíme na panvici a pridáme ananás. Všetko spolu premiešame a necháme pražiť na miernom ohni ešte asi 5 minút. Zmes dostane vynikajúcu sladko-kyslú chuť. Ako prílohu podávame zemiakové krokety, prípadne ryžu a tanier dozdobíme čerstvou zeleninou. Pre dosiahnutie väčšieho farebného aj gurmánskeho efektu na tanier pridáme sterilizovaný hrášok a kukuricu na šalátovom liste.
Autor: ak
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári