Kuracie kari soté s ananásom
Potrebujeme:
150 g kuracích pŕs, 1 konzerva zaváraného ananásu, 1 cibuľa, 1,5 kávovej lyžičky karí korenia, 1,5 dcl smotany, worchesterová omáčka, sójová omáčka, vegeta,
maizena (solamyl), olej
Postup: Na drobno nakrájanú cibuľu s kuracím mäsom, nakrájaným na rezance, prudko opečieme na oleji. Ochutíme vegetou (podľa chuti), sójovou a worchesterovou omáčkou, pridáme kari a podlejeme šťavou z ananásovej konzervy. Ďalej pridáme kúsky ananásu a necháme prevrieť. Po prevretí pridáme smotanu a nakoniec všetko zahustíme solamylom (možno použiť aj hladkú múku). Ako príloha sa k tomuto jedlu najlepšie hodí ryža, prípadne ryža v kombinácii s opekanými zemiačkami a zeleninovou oblohou.
Dobrá rada: Ak chceme mať jedlo trochu kyslejšie, pridáme trochu citrónovej šťavy, respektíve nastrúhanej citrónovej kôry, ktorá jedlu zvýrazní arómu.
Dobrú chuť.
Autor: frk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári