šéfkuchár reštaurácie Pizza Lugano vo Svidníku Marián Kravčišin
Bravčové Azu
Suroviny: bravčové stehno, olej, cibuľa, soľ, čierne korenie, červená paprika, mrazený mix zeleniny- hrášok, kukurica, šampiňóny
Postup: Mäso pokrájame na rezance, na oleji popražíme nadrobno nasekanú cibuľku a keď zmäkne, prudko opražíme nakrájané stehno. Koreníme, až keď mäso pustí šťavu (5 min.). Pre labužníkov, ktorí majú radšej pikantnejšie jedlo, kuchár odporúča pridať k spomínanému koreniu aj čili papričky, alebo štipku diabolského korenia. Postupne pridávame zeleninu a šampiňóny, dusíme, kým mäso nezmäkne.
Vhodnou prílohou sú americké zemiaky, alebo ryža a obloha z čerstvej zeleniny.
(ak)
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári