Druháčka na Strednom učilišti obchodnom v Prešove Katarína Maliňáková
Narodeninová torta
Suroviny: Ako základ použila 2 svetlé piškótové korpusy - polotovary. Na krém potrebovala 7 vajec, 50g kávy, 100 g kakaa, 750 g masla, 400 g kryštálového cukru, 200 g čokolády, 200 dkg marcipánu na dekoráciu
Postup: Odporúča ušľahať žĺtky a cukor, postupne pridávať kakao, kávu a rozpustenú čokoládu. Rozkrojiť korpusy a natierať ich diely krémom. Menšie množstvo krému nechať odležať v chlade na záverečné zdobenie. Spodnú a vrchnú časť torty tvorí marcipán, ktorý ozdobila zvyšným krémom.
Tvrdí, že príprava marcipánového cesta je rovnako dôležitá, ako plnky. Ak je príliš tuhý, láme sa a ťažko sa tvaruje. Z neho je totiž, pridaním potravinárskeho farbiva, vytvarovaná aj žltá ruža s lístkami.
Autor: ak
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári