Korzár logo Korzár Prešov

VARIA PRE VÁS

budúci cukrári SOU obchodného v PrešoveLESNÉ ČAROSuroviny na 10 porcií: 135 g polohrubej múky, 135 g práškového cukru, 45 g masla, 3 vaječné

budúci cukrári SOU obchodného v Prešove

LESNÉ ČARO

Suroviny na 10 porcií: 135 g polohrubej múky, 135 g práškového cukru, 45 g masla, 3 vaječné bielka, mandľová príchuť, 200 g čučoriedok, 300 g tvarohu, 50 g vanilkového cukru, 150 g šľahačkovej smotany, 200 g kryštálového cukru, 60 g želatíny, 150 g čučoriedkového džemu, 350 g broskýň, 300 g vanilkovej zmrzliny, 300 g čučoriedkovej zmrzliny, čokoládový a karamelový toping, 2 dcl vodky a 50 g čokolády

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: Z múky, práškového cukru, masla a bielkov urobíme cesto, ktoré dochutíme mandľovou príchuťou a upečieme. Čučoriedky a broskyne macerujeme v alkohole. Tvaroh rozmixujeme s cukrom, vanilkovým cukrom, pridáme rozpustenú želatínu a vyšľahanú smotanu. Túto hmotu rozdelíme na tri časti. Do jednej pridáme rozmixované čučoriedky a džem, do druhej pridáme rozmixované broskyne. Tieto hmoty vo vhodnej kombinácii spájame a necháme stuhnúť. Podávame so zmrzlinou a broskyňou naplnenou macerovanými čučoriedkami, ktoré zaflambujeme. Dezert dekorujeme mandľovými kornútkami, čokoládovým a karamelovým topingom, lístkom citrónovníka, prípadne čokoládovými mriežkami.

SkryťVypnúť reklamu

(ak)

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 85 683
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 572
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 300
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 448
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 398
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 371
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 224
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 435
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu