budúci cukrári SOU obchodného v Prešove
LESNÉ ČARO
Suroviny na 10 porcií: 135 g polohrubej múky, 135 g práškového cukru, 45 g masla, 3 vaječné bielka, mandľová príchuť, 200 g čučoriedok, 300 g tvarohu, 50 g vanilkového cukru, 150 g šľahačkovej smotany, 200 g kryštálového cukru, 60 g želatíny, 150 g čučoriedkového džemu, 350 g broskýň, 300 g vanilkovej zmrzliny, 300 g čučoriedkovej zmrzliny, čokoládový a karamelový toping, 2 dcl vodky a 50 g čokolády
Postup: Z múky, práškového cukru, masla a bielkov urobíme cesto, ktoré dochutíme mandľovou príchuťou a upečieme. Čučoriedky a broskyne macerujeme v alkohole. Tvaroh rozmixujeme s cukrom, vanilkovým cukrom, pridáme rozpustenú želatínu a vyšľahanú smotanu. Túto hmotu rozdelíme na tri časti. Do jednej pridáme rozmixované čučoriedky a džem, do druhej pridáme rozmixované broskyne. Tieto hmoty vo vhodnej kombinácii spájame a necháme stuhnúť. Podávame so zmrzlinou a broskyňou naplnenou macerovanými čučoriedkami, ktoré zaflambujeme. Dezert dekorujeme mandľovými kornútkami, čokoládovým a karamelovým topingom, lístkom citrónovníka, prípadne čokoládovými mriežkami.
(ak)
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári