Parížsky rezeň
Suroviny na 10 porcií: 1 kilogram bravčového karé alebo stehna, 0,5 litra mlieka, 5 vajec, 5 lyžíc hladkej múky, konzerva sterilizovaného hrášku, olej na vysmážanie, soľ, čierne korenie a červená paprika
Postup: Mäso dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky, ktoré mierne rozklepeme a okoreníme. Necháme ho trochu odležať a medzitým si pripravíme husté cestíčko z vajec a múky, do ktorého pridáme zelený hrášok. Kúsky mäsa postupne obaľujeme v cestíčku a prudko osmažíme z oboch strán. Na miernejšom ohni potom necháme dopiecť.
Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky a najlepšie pestrá zeleninová obloha zo surovej zeleniny. Môže byť aj sterilizovaný šalát, alebo kyslé uhorky.
Autor: ak
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári