šéfkuchárka reštaurácie Poľovník v Stropkove Anna Makajová
Bravčový rezeň Poľovník
Suroviny na 10 porcií: 1 kg bravčového stehna, 5 vajec, olej, čajová lyžička soli, rovnaké množstvo čierneho korenia, vegeta podľa chuti, 5 lyžičiek kečupu, 1 lyžička karí korenia a 2 - 3 najlepšie sušené a rozomleté feferónky.
Postup: Mäso dôkladne umyjeme, nakrájame na rezne a rozklepeme. Pripravíme si zo spomínaných ingrediencií pác a ponoríme doň mäso najlepšie na jeden deň, ale nevadí, ak sa bude v chlade zoznamovať s koreninami len cez noc. Príprava je potom veľmi jednoduchá. Odležané mäso prudko opečieme na horúcom oleji a v záverečnej fáze plameň trochu zmiernime, aby si mäsko zachovalo šťavnatosť. Vhodnou prílohou sú hranolky, alebo ryža. Nezaškodí tanier ozdobiť napríklad pokrájanou šalátovou uhorkou, paprikou, paradajkou, prípadne kapustovým šalátom a pridáme aj za lyžičku tatárskej omáčky a kečupu.
(ak)
Autor: Patrik DERFIŇÁK
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári