Babkina prekladaná brokolica
Potrebujeme:
1 kg zemiakov, 1 väčšia brokolica, 3 veľké cibule, 2 vajíčka, 1 a 1 téglika bieleho jogurtu, soľ, zeleninová prísada do jedál, tvrdý syr
Príprava:
Zemiaky uvaríme v šupe. Brokolicu rozoberieme na menšie ružice, posolíme a dusíme ju na site nad parou. Cibuľu, posypanú zeleninovou prísadou do jedál, podusíme na oleji. Zemiaky pokrájame na tenké kolieska. Do vymasteného plechu alebo nádoby z jénskeho skla poukladáme polovicu zemiakov a posolíme ich. Na zemiaky rozložíme udusenú cibuľu a brokolicu. Posypeme zeleninovou prísadou do jedál. Na to poukladáme druhú polovicu zemiakov. Znova posolíme. Zalejeme zmesou vajíčok, jogurtu a nastrúhaného tvrdého syra s troškou zeleninovej prísady do jedál. Zakryjeme a dáme zapiacť do rozohriatej rúry na 20 minút. Potom odkryjeme a na chvíľu necháme v rúre, aby sa vrch zapiekol.
Podávame s cviklou, kyslým sterilizovaných šalátom a obložíme aj čerstvou nastrúhanou kapustou s mrkvou. Na pitie odporúčame jablkový džús.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári