Dnes varí pre vás Marianna Meššová
PSTRUHY NA MASLE A SLANINE
Potrebujeme: 4 stredne veľké pstruhy, soľ, korenie na ryby, mleté čierne korenie, sladká červená paprika, slanina, maslo
Postup: Na panvici do zlatista opražíme slaninu nakrájanú na jemné plátky, po otočení pridáme maslo. Pstruhy očistíme a urobíme šikmé nárezy na koži, podľa rebier, pre lepší prienik korenia do mäsa. Pstruhy potrieme zvnútra i zvonku soľou, do zárezov dobre vtrieme mleté čierne korenie a korenie na ryby. Osolených a korením ochutených pstruhov položíme na opraženú slaninu a rozpustené maslo. Prikryjeme a krátko dusíme tak 2-3 minúty a potom otočíme. Postup s otáčaním opakujeme, až kým sa mäso nezačne oddeľovať od kostí. Pred dokončením pridáme ešte sladkú červenú papriku.
Podávame s chlebom a kečupom.
Osvedčené rady: Maslom netreba šetriť. Na štyri stredne veľké pstruhy použiť hoci aj polovicu masla. Piecť na miernom ohni a radšej častejšie pstruhy otáčať, dôležité je, aby sa maslo nepripálilo.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári