Korzár logo Korzár Prešov

VARIA PRE VÁS

Študenti SOU obchodného a DOŠ v Prešove pod vedením zástupkyne školy pre odborný výcvik Beatrice BlichovejPripraviť sviatočný stôl chce veľa

Študenti SOU obchodného a DOŠ v Prešove pod vedením zástupkyne školy pre odborný výcvik Beatrice Blichovej

Pripraviť sviatočný stôl chce veľa fantázie, trochu zručnosti a potom niekedy stačia aj celkom nenáročné suroviny. Keďže fašiangy sú v plnom prúde a oko i žalúdok občas poteší aj studená kuchyňa, ponúkame vám niekoľko nápadov, ktoré sa naučili pripraviť aj študenti spomínanej školy. Vhodne naservírované dokážu prilákať k stolu aj najnáročnejších gurmánov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Plnený kurací rezeň OVOCINÁRA

Suroviny: 600 g kuracích rezňov, 80g hydinovej šunky, 4 veľké broskyne -sterilizované, soľ, mleté biele korenie, olej na osmaženie, hydinový vývar z bujónu, trochu hladkej múky, trochu masla na zjemnenie šťavy, viazanička petržlenovej vňate

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Kuracie rezne rozkrojíme, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, pokryjeme plátkami šunky, na ktorú položíme ošúpanú broskyňu. Mäso v polovici preložíme a zaistíme drevenou ihlou. Opečieme z obidvoch strán na rozohriatom oleji a odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme trochu masla a poprášime hladkou múkou, chvíľu podusíme a zalejeme pripraveným hydinovým vývarom. Keď prevrie, tak ho scedíme na rezne. Podusíme spolu 3 minúty. Šťavu zjemníme zvyšným maslom a pridáme posekanú vňať. Pred podávaním rezeň prekrojíme na tri časti a na tanieri podlejeme hydinovou šťavou. Môže sa použiť ako teplé jedlo s ryžou upravenou na rôzne spôsoby, alebo so zemiakmi. Toto jedlo je aj vhodným doplnkom studených mís.

Šunková rolka plnená krémom z plesňového syra

SkryťVypnúť reklamu

Suroviny: 250 g šunky, 250 g syru rokfort, 150 g masla a smotana, najlepšie 33-percentná

Postup: Rokfort nastrúhame, pridáme maslo a vyšľaháme smotanu. Všetko spolu zľahka premiešame. Tenké plátky šunky naplníme plnkou, zrolujeme a na mise dekorujeme zeleninou.

(ak)

foto: Judita ČERMÁKOVÁ

Autor: Čo je to za kultúra?

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 87 312
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 632
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 345
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 448
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 229
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 424
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 226
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 477
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu