Korzár logo Korzár Prešov

VARIA PRE VÁS

Študenti SOU obchodného a DOŠ v Prešove pod vedením zástupkyne školy pre odborný výcvik Beatrice BlichovejPripraviť sviatočný stôl chce veľa

Študenti SOU obchodného a DOŠ v Prešove pod vedením zástupkyne školy pre odborný výcvik Beatrice Blichovej

Pripraviť sviatočný stôl chce veľa fantázie, trochu zručnosti a potom niekedy stačia aj celkom nenáročné suroviny. Keďže fašiangy sú v plnom prúde a oko i žalúdok občas poteší aj studená kuchyňa, ponúkame vám niekoľko nápadov, ktoré sa naučili pripraviť aj študenti spomínanej školy. Vhodne naservírované dokážu prilákať k stolu aj najnáročnejších gurmánov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Plnený kurací rezeň OVOCINÁRA

Suroviny: 600 g kuracích rezňov, 80g hydinovej šunky, 4 veľké broskyne -sterilizované, soľ, mleté biele korenie, olej na osmaženie, hydinový vývar z bujónu, trochu hladkej múky, trochu masla na zjemnenie šťavy, viazanička petržlenovej vňate

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Kuracie rezne rozkrojíme, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, pokryjeme plátkami šunky, na ktorú položíme ošúpanú broskyňu. Mäso v polovici preložíme a zaistíme drevenou ihlou. Opečieme z obidvoch strán na rozohriatom oleji a odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme trochu masla a poprášime hladkou múkou, chvíľu podusíme a zalejeme pripraveným hydinovým vývarom. Keď prevrie, tak ho scedíme na rezne. Podusíme spolu 3 minúty. Šťavu zjemníme zvyšným maslom a pridáme posekanú vňať. Pred podávaním rezeň prekrojíme na tri časti a na tanieri podlejeme hydinovou šťavou. Môže sa použiť ako teplé jedlo s ryžou upravenou na rôzne spôsoby, alebo so zemiakmi. Toto jedlo je aj vhodným doplnkom studených mís.

Šunková rolka plnená krémom z plesňového syra

SkryťVypnúť reklamu

Suroviny: 250 g šunky, 250 g syru rokfort, 150 g masla a smotana, najlepšie 33-percentná

Postup: Rokfort nastrúhame, pridáme maslo a vyšľaháme smotanu. Všetko spolu zľahka premiešame. Tenké plátky šunky naplníme plnkou, zrolujeme a na mise dekorujeme zeleninou.

(ak)

foto: Judita ČERMÁKOVÁ

Autor: Čo je to za kultúra?

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Komerčné články

  1. Sladké bez kompromisov: Ako Schär mení svet bezlepkových dobrôt
  2. Zážitkový víkend. Biela noc priniesla aj prémiovú pivnú zónu
  3. Nivy Tower je medzi top 10 kancelárskymi budovami sveta
  4. Digitálne sebavedomie pre novú generáciu: kto sú digiPEERS?
  5. Projekt, ktorý mení životy tisícke slovenských pacientov
  6. Od Araratu po Karibik. Tieto zájazdy prebudia chuť objavovať
  7. Úspech firemnej elektromobility: eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van
  8. Odchod detí je veľký zlom, sloboda je často len ilúzia
  1. Gazdovať sa dá aj na jalovej pôde
  2. Sladké bez kompromisov: Ako Schär mení svet bezlepkových dobrôt
  3. Zážitkový víkend. Biela noc priniesla aj prémiovú pivnú zónu
  4. Nová číselná lotéria od TIPOSu Všetko alebo nič
  5. Nivy Tower je medzi top 10 kancelárskymi budovami sveta
  6. Apolka horí!
  7. Digitálne sebavedomie pre novú generáciu: kto sú digiPEERS?
  8. Fejtón o móde od Emmy Tekelyovej a TOP trendy na jeseň a zimu
  1. Projekt, ktorý mení životy tisícke slovenských pacientov 14 294
  2. Odchod detí je veľký zlom, sloboda je často len ilúzia 5 773
  3. Kto nás naozaj zadlžil a prečo Slovákom siahajú na výplaty? 4 617
  4. V ich džemoch je viac vitamínov ako v domácich 4 438
  5. Od Araratu po Karibik. Tieto zájazdy prebudia chuť objavovať 4 287
  6. Cédečka sa predávali ako teplé rožky. Prežili, lebo predvídajú. 4 175
  7. Keď sa z brigády stane kariéra 3 568
  8. Nivy Tower je medzi top 10 kancelárskymi budovami sveta 2 091
  1. Vladimír Krátky: Bravóóó, úžasné ! Konečne !
  2. Miroslav Daniš: Pochod za odvolanie Pavla Gašpara
  3. Štefan Šturdzík: Čurillovci 6 - Ficovci 0 !!
  4. Jozef Černek: Predpeklie v čakárni
  5. Pavlína Valovičová: Herec Hugh Grant a ľudia, ktorých zastupuje, sa cítia „zradení“ vládou Kirka Starmera
  6. Marian Filčík: Prudko miznúce hranice nemysliteľného, aneb zadkami vpred autokracii
  7. Marek Tocimák: Domov
  8. Matúš Radusovsky: Koľko medu je nášho a koľko patrí včelám?
  1. Ján Valchár: Fantastické správy z Ukrajiny (a Ruska, hahaha!) 22 316
  2. Radoslav Záhumenský: Tento hrad je len hodinu od Bratislavy a patrí medzi najkrajšie zrúcaniny Slovenska! 🏰 16 121
  3. Anna Brawne: Martinka Vzácna, vašim jediným úspechom je, že tá kultúra napriek vám stále žije! 10 163
  4. Ján Valchár: Ukrajinská vojna sa presunula na Sibír 5 676
  5. Ján Valchár: Ideme budovať humanitárne centrum v Rusku!!! 4 623
  6. Miroslav Ferkl: Rehot Richtera 4 548
  7. Jozef Černek: Premiéra, potlesk… a na druhý deň umývam záchody 4 399
  8. Ján Valchár: Gerasimova doktrína a jej posledná možná fáza 4 365
  1. Marcel Rebro: Volám sa Marcel, dnes mám 57 rokov a k narodeninám si želám mier!
  2. Radko Mačuha: Robert Fico sa stáva premiérom záhrobia.
  3. Věra Tepličková: Zvrat to ozaj nečakaný, Oskar je vraj uprataný
  4. Anna Brawne: Martinka Vzácna, vašim jediným úspechom je, že tá kultúra napriek vám stále žije!
  5. Roman Kebísek: Vincent van Gogh kreslil steblami trstiny, ktoré sám zbieral a orezával
  6. Věra Tepličková: Keď vo filme hasiči, skĺznu dole po tyči,
  7. Marian Nanias: "Tí zlí Bruselskí úradníci....."
  8. Dušan Koniar: Za čem númera? vsjo jásno
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu