Netradičné plnené palacinky
Suroviny:
Na palacinky potrebujeme polohrubú múku, mlieko, vajce a keďže majú byť slané, tak aj štipku soli. Množstvo určíme podľa počtu porcií.
Do plnky potrebujeme vajcia, šunku, šampiňóny, čerstvú zelenú papriku, varenú mrkvu, sterilizovanú kapiu, cibuľu, olej, soľ, čierne korenie a vegetu. Na obaľovanie klasický trojobal, teda múku, vajcia a strúhanku.
Príprava:
Z mlieka, múky, vajíčka a soli vypracujeme riedke cesto, z ktorého na panvici upečieme palacinky. Potom si pripravíme plnku. Nadrobno pokrájanú cibuľu popražíme na oleji. Keď zmäkne, pridáme na rezance pokrájanú šunku, šampiňóny, mrkvu, oba druhy papriky a zmes mierne okoreníme. Po dôkladnom prehriatí pridáme vajíčka a premiešame, akoby sme robili o niečo bohatšiu praženicu. Touto plnkou naplníme palacinky a zrolujeme ich do batôžka, ktorý potom obalíme v trojobale a prudko vysmážame. Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky, alebo hranolky, čerstvá zelenina a nevylučuje sa ani tatárska omáčka.
Osvedčená rada:
Palacinky musia byť krehké a tenké, aby sa do nich dala plnka dobre zabaliť. Ak sú tuhé, alebo hrubé trhajú sa a obaľovanie je potom problematické. Pre tých, ktorí majú radi jedlá s výraznejšou chuťou, kuchárka odporúča pridať do plnky aj ostrejšie korenie.
Autor: ak
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári