KUCHÁR BISTRA KOZLOVŇA V PREŠOVE JOZEF BALÁŽ
Bravčové soté s fazuľou v pikantnej omáčke
Prinášame vám sľúbený druhý z dvojice receptov podobného charakteru v podaní J. Baláža. Po soté s pórom v zemiakovej placke ponúkame ďalšiu rýchlu špecialitu z bravčového mäsa - bravčové soté s fazuľou v pikantnej omáčke...
Potrebujeme: 150 g bravčového stehna (môže byť aj karé), sterilizovaná fazuľa, podľa chuti - cibuľa, worchesterová omáčka, sójová omáčka, vegeta, červená paprika sladká, kečup, horčica, chilli, olej
Ako prílohy možno podávať ryžu, opečené zemiačky či hranolky, prípadne kombináciu príloh.
Príprava: Pripravíme cibuľovo-paprikový základ, teda na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na tenké rezance, sprudka ich opečieme, pridáme sójovú a worchesterovú omáčku, vegetu a chili. Celú zmes podlejeme vodou (môže byť aj vývar), pridáme sterilizovanú fazuľu (jednu konzervu či sklíčko), kečup, horčicu a to celé necháme prejsť varom. Potom môžeme hneď servírovať, ako prílohu možno podávať ryžu, opečené zemiačky či hranolky, alebo ich kombinácie.
Osvedčená rada: Chilli korenie dodá jedlu tú pravú chuť. S pikantnosťou to však netreba preháňať, menej je niekedy viac. Treba si dať pozor, lebo ak sa pridá veľa chilli, prevezme chuť celého jedla.
Dobrú chuť
(frk)
Autor: Plusy
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári