Bravčové soté s pórom v zemiakovej placke
Prinášame vám dve "variácie na rovnakú tému" v podaní J. Baláža. Prvým z dvojice receptov na rýchlu špecialitu z bravčového mäsa je bravčové soté s pórom v zemiakovej placke...
Potrebujeme: 150 g bravčového stehna, podľa chuti - cibuľa, worchesterová omáčka, sójová omáčka, vegeta, pór, červená paprika sladká, kečup, horčica, olej. Na zemiakovú placku potrebujeme zemiaky, hladkú múku, cesnak, soľ, čierne korenie, majoránku, vajce a olej. Ako prílohy možno podávať ryžu, opečené zemiačiky či hranolčeky, prípadne kombináciu príloh.
Príprava: Urobíme si cibuľovo-paprikový základ. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na tenké rezance, ochutíme sójovou a worchesterovou omáčkou, vegetou a prudko orestujeme (zhruba 5 minút). Tento základ podlejeme (vodou alebo vývarom) a dusíme približne päť minút. Nakoniec pridáme pór, trošku horčice a kečup a ešte chvíľu podusíme. Tento základ sa nakoniec obalí zemiakovou plackou. Príprava placky je jednoduchá. Z nastrúhaných zemiakov, múky, uvedených korenín a vajca sa vymieša cesto, ktoré dávame na panvicu s horúcim olejom.
Osvedčená rada: Bravčové soté s pórom v zemiakovej placke sa najlepšie konzumuje so suchým červeným vínom, ktoré zvýrazní jeho chuť.
Dobrú chuť!
Autor: frk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári