Korzár logo Korzár Prešov
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

VARÍ PRE VÁS - KUCHÁR BISTRA KOZLOVŇA V PREŠOVE JOZEF BALÁŽ

Bravčové soté s pórom v zemiakovej plackePrinášame vám dve "variácie na rovnakú tému" v podaní J. Baláža. Prvým z dvojice receptov na rýchlu

Bravčové soté s pórom v zemiakovej placke

Prinášame vám dve "variácie na rovnakú tému" v podaní J. Baláža. Prvým z dvojice receptov na rýchlu špecialitu z bravčového mäsa je bravčové soté s pórom v zemiakovej placke...

Potrebujeme: 150 g bravčového stehna, podľa chuti - cibuľa, worchesterová omáčka, sójová omáčka, vegeta, pór, červená paprika sladká, kečup, horčica, olej. Na zemiakovú placku potrebujeme zemiaky, hladkú múku, cesnak, soľ, čierne korenie, majoránku, vajce a olej. Ako prílohy možno podávať ryžu, opečené zemiačiky či hranolčeky, prípadne kombináciu príloh.

Príprava: Urobíme si cibuľovo-paprikový základ. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na tenké rezance, ochutíme sójovou a worchesterovou omáčkou, vegetou a prudko orestujeme (zhruba 5 minút). Tento základ podlejeme (vodou alebo vývarom) a dusíme približne päť minút. Nakoniec pridáme pór, trošku horčice a kečup a ešte chvíľu podusíme. Tento základ sa nakoniec obalí zemiakovou plackou. Príprava placky je jednoduchá. Z nastrúhaných zemiakov, múky, uvedených korenín a vajca sa vymieša cesto, ktoré dávame na panvicu s horúcim olejom.

Osvedčená rada: Bravčové soté s pórom v zemiakovej placke sa najlepšie konzumuje so suchým červeným vínom, ktoré zvýrazní jeho chuť.

Dobrú chuť!

Najčítanejšie na Prešov Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  2. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  3. Vitajte v postapokalyptickom svete
  4. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  5. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  2. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  3. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  4. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  5. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  6. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  7. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. Úprava osobného motorového vozidla
  10. Important information for Brazilians living in Slovakia
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 462
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 16 240
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 534
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 991
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 643
  6. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 11 214
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 210
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje 9 631
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 615
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 524
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop