ŠÉFKUCHÁR REŠTAURÁCIE SAIGON VO VRANOVE NAD TOPĽOU JURAJ KAHANOVSKÝ
Bravčové medailónky šéfa kuchyne
Na jednu porciu potrebujeme:
200 gramov bravčovej panenskej
soľ
mleté čierne korenie
kajanské korenie
horčicu
1 lyžicu oleja
0,5 dcl smotany na varenie
100 gramov čerstvých alebo mrazených dubákov
0,5 dcl bieleho suchého vína
1 cibuľu
tymián
petržlenovú vňať
Príprava:
Bravčovú panenskú umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame ju na medailónky. Potrieme ich horčicou, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Medailónky vyberieme z oleja na prehriaty tanier, pridáme cibuľku. Tú spražíme na výpeku, v ktorom sme opiekli medailónky. Potom pridáme dubáky, krátko orestujeme, zalejeme smotanou, podusíme, pridáme tymián a petržlenovú vňať, biele víno, krátko prevaríme. Vo vare to má byť približne štyri minúty a podávame. Vhodné sú k tomu opekané zemiačky, ale môže to byť aj ryža alebo iné prílohy.
Dobrá rada na záver:
Upozornil by som na tymián, ktorý dodáva dosť výraznú chuť, preto s ním treba byť opatrný. Aj kajanské korenie je ostré, takže ani tu nezaškodí opatrnosť.
Autor: suš
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári