Ivan Kravec a Slavomír Kopčák, žiaci SOU obchodného Prešov
Dnes vám ponúkame posledný z trojice z receptov z akcie Gril párty 2003, ktorú pripravil Prešovský klub kuchárov a cukrárov. Veríme, že sa ešte objaví nejaký teplý jesenný víkend, kedy budete mať možnosť tento recept vyskúšať prv, než udrú prvé mrazy. Ivan Kravec (na snímke vľavo) a Slavomír Kopčák sú žiakmi Stredného odborného učilišťa obchodného. Na súťaž Gril párty 2003 ich pripravovali majsterky Blanka Dobranská a Helena Baňasová.
Plnené grilované rezne
Potrebujeme: kuracie rezne (100 g/porcia), syr na vyprážanie (tehla eidam) - tenké plátky
Na plnku: slanina, šampiňóny, cibuľa (zhruba po 100 g), cesnak, worchesterová omáčka a koreniny - soľ, čierne korenie, červená paprika
Príprava: Spražíme slaninu, pridáme cibuľu, okoreníme červenou paprikou, cesnakom, worchesterovou omáčkou, soľou a čiernym korením. Vznikne z toho plnka, ktorou sa naplnia kuracie rezne s plátkami tvrdého syra. Tie sa potom grilujú v alobale na drevenom uhlí, zhruba 15 minút.
Ako oblohu využijeme americké zemiaky, grilovanú papriku, paradajky, cibuľu, a slaninu.
Osvedčená rada: Vždy mať pri grilovaní po ruke vodu, ak by sa náhodou mäso začalo páliť
Autor: frk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári