PREŠOV. Výstava sa otvorí o 9.00 hod. v Súkromnej strednej odbornej škole pod Kalváriou v Prešove.
"Máme dve podujatia v tento deň. Jedna akcia je zameraná na 8. májovú výstavu studených mís a cukrárenských výrobkov. Každý rok sme to robili v PKO, tohto roku sme to po prvýkrát zmenili. Naša škola sa raz za sedem rokov stáva centrom gastronomického diania. Sme sedem škôl, ktoré si posúvame súťaž, takže tohto roku sme to spojili s výstavou a súťažou Gastrotalent 2009, ktorej sa zúčastnia školy z celého Slovenska. Pozvali sme aj dve maďarské družstvá, ktoré nám zatiaľ účasť potvrdili, ale ešte si to preveríme," informoval riaditeľ školy František Novotný.
Výstava je pre každého z gastronómie
Súbežne s touto súťažou prebehne výstava, kde by mohli prísť vystavovať studené misy a cukrárenské výrobky najlepší kuchári z Prešova. "Naši žiaci robia aj maturitné práce v tomto termíne. Výstava je pre každého, kto robí v gastronomickej oblasti. Kto chce prísť a má ambíciu prezentovať sa, je vítaný. Táto výstava patrila vždy k najväčším výstavám v rámci Slovenska. Uvidíme, ako to bude tohto roku, pretože kríza zasiahla všetky odvetia," uviedol F. Novotný. Prešovský klub kuchárov a cukrárov už osem rokov usporiadava túto aktivitu. "Cieľom tejto výstavy je osloviť prešovských kuchárov, aby mali možnosť konfrontovať svoje záujmy a zdatnosti, ktoré si ukážu navzájom. V minulosti boli také výstavy studených mís ešte za čias socializmu. Chceli sme nadviazať na túto tradíciu. Výstava je stále otvorená. Nikoho neodmietneme. Každý môže prezentovať svoju prácu," zdôraznil riaditeľ.
Autor: čor
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári