SVIDNÍK. Hostinu im pripravili v Spojenej škole vo Svidníku. Obed začali slávnostným prípitkom - makovickou slivovicou. Nasledoval syrovo-jablkový šalát so šunkou ako predjedlo. Hlavný chod pozostával zo slepačieho vývaru a sviečkovice obalenej v slaninke. Hostí si uctili aj dezertom - domácimi pirohmi obalenými v orechoch a preliatymi slivkovou omáčkou.
Premiérov obsluhuje už 23 rokov
Menu vopred dohodli s ľuďmi z úradu vlády. Na prípravu dozeralo prísne oko hygieničky z Úradu na ochranu ústavných činiteľov. Práce kontroloval aj čašník Jozef Balaj z Úradu vlády, ktorý túto prácu robí už 23 rokov. Na otázku, ktorý premiér bol najlepší šéf, uviedol: "Všetci sú najlepší."
Našťastie, ani raz sa mu nepodarilo ani jedného z nich obliať polievkou. Prezradil, že pri výbere jedál a menu sa uprednostňujú miestne špeciality toho-ktorého regiónu: "Aby sa zviditeľnili a mohli sa prezentovať. Slovensko je veľké a všade sa varí niečo iné."
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári