Najbližšie bude v pondelok na gymnáziu v Kežmarku a strednej zdravotníckej škole v Poprade. Ďalšie podujatia s ochutnávaním jedál Európskej únie a Prešovského kraja budú v Humennom, Bardejove, vo Svidníku, vo Vranove nad Topľou i v ďalších mestách.
PREŠOV. Podujatie Tak chudí Európa, tak chutí Prešovský kraj je súčasťou európskeho podujatia Open days 2009, ktoré sa tento týždeň koná v Bruseli. Prešovský samosprávny kraj (PSK) na týchto desiatich Open days v rôznych mestách Prešovského kraja ponúka možnosť zapojiť sa do hlasovania o tradičné chute Prešovského kraja.
PSK vyhlásilo anketu Tradičné chute Prešovského kraja v apríli. Chcú zistiť, ktoré tradičné jedlá považujú obyvatelia kraja za typické, ktoré ľuďom najviac chutia a ktoré región najviac charakterizujú. Slávnostné vyhlásenie ankety bude 22. októbra na Úrade PSK počas Dňa otvorených dverí.
Ponúkali jedlá štátov Európskej únie
Deň otvorených dverí na Hotelovej akadémii v Prešove otvoril riaditeľ Jozef Šenko. Predseda PSK Peter Chudík k tomu povedal, že verí, že touto akciou najviac potešili študentov, ktorí dostali možnosť tradičné chute Prešovského kraja predstaviť verejnosti svojským spôsobom.
Študenti Hotelovej akadémie v Prešove pripravili návštevníkom včerajšieho Open days ochutnávku nielen tradičných chutí Prešovského kraja, ako pirohy, mačanku, halušky, bobaľky s makom plnené slivkami, ale ponúkali aj jedlá štátov Európskej únie, ako maďarský guláš či poľský boršč. Veľký záujem vzbudilo aj flambovanie ovocia a palacinky tenké ako pavučina.
Autor: meš
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári