SVIDNÍK. Ten pripadol podľa juliánskeho kalendára na dnešný deň. V areáli skanzenu sa od 10:00 začalo podujatie nazvané Novoročné vinšovanie...
Ako informoval agentúru SITA riaditeľ svidníckeho múzea Miroslav Sopoliga, návštevníci sa môžu tešiť na tradičnú zabíjačku a hneď v ten istý deň si pochutnajú aj na jaterniciach, klobáse, kapuste s mäsom a obarovej polievke. Za hlavného mäsiara a kuchára už tradične poverili starostu z Kurimky Jána Božíka. Okrem čerstvej zabíjačkovej hostiny tu budú ponúkať svoje špeciality aj miestne mäsiarske, pekárenské a včelárske firmy. Pre deti organizátori pripravili zimné radovánky - súťaže podľa možnosti na snehu.
V kultúrnom programe zaznejú novoročné koledy a pre dobrú zábavu bude hrať domáci detský folklórny súbor Makovička a školské hudobné telesá. Vyvrcholením sviatočného dňa bude novoročná veselica. Sopoliga odhaduje, že zábava bude trvať do polnoci. Ide o piaty ročník podujatia. Organizátori očakávajú účasť 300 až 400 ľudí.
Spoluorganizátormi Novoročných vinšovaní sú mesto Svidník a Občianske združenie Pre náš Horný Šariš.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári