PREŠOV. Torty, zákusky a ďalšie kulinárske dobroty rôznych farieb, tvarov, ale i majstrovstvo študentov stredných škôl, ktorí sa pripravujú na svoje budúce povolanie, mohli dnes v Prešove obdivovať návštevníci medzinárodnej gastronomickej súťaže Sweetcup 2011.
Podujatie už po deviaty raz organizuje Stredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠ OaS) na Sídlisku duklianskych hrdinov Prešov a jeho cieľom je poskytnúť priestor na prezentáciu zručností budúcim kuchárom, cukrárom, obchodníkom a aranžérom. Okrem zástupcov z 19 slovenských stredných škôl do Prešova prišli ukázať svoje umenie aj študenti z Poľska, Maďarska a Českej republiky.
Ich výrobky tohto roku museli korešpondovať s ústrednou témou "Fašiangy - Turíce".
Časť súťažných prác v aranžovaní darčekov.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári