Celý deň som hútala a rozmýšľala, aké originálne jedlo naservírujem drahému na stôl. Brala som i rozumy od kolegýň a každá bola za niečo iné, tak som sa rozhodla, že spravím len kuracie krídelká s hriankami. Že to mám rada, tak bude musieť i on.
Pustila som sa do varenia. Mäsko pekne napácovala, vyhriala rúru... Mäsko pekne poukladala na plech a tešila sa na výsledok. Predtým ma kolegyňa upozornila, aby som dávala pozor na to, aby sa krídelká nespálili, ale to mi nehrozilo, lebo som sa toho tak bála, že som rúru nevyhriala dostatočne a kurčatá nedostávali žiadnu farbu...
Potom som pridala plyn a spiekli sa zospodu. Hore boli stále ružovobiele. Tak som sa naštvala a hodila ich na panvicu, podliala vodou a dusila. Skončilo to tak, že mäso bolo gumené a malo zvláštnu chuť... Ehm... Skúšala som asi aj nejaké exotické korenie.
Radšej som šla piecť. Lístkové cesto sa dá kúpiť za lacný peniaz v každých potravinách, takže to až taký problém nebol. Teda, to som si len myslela.
Slávnostne som vytiahla z kredenca valček. (Ten som si kúpila, pred piatimi rokmi, keď som si myslela, že som už veľká. Premiéru mal práve počas toho koláča.) Rozvaľkala som cesto, poukladala šunku, syr, zatočila, potrela vajíčkom, položila na plech, vložila do rúry... A keďže predtým nechcela piecť, tak som ju teraz vypeckovala.
Netrvalo dlho, kým sa koláčik z rúry ozval kúdolom dymu... Bol strašne spečený, ale zvnútra surový...
A tak som rozmýšľala. Na vine vlastne nie som ja a moje kuchárske umenie, ale stará, nepodarená plynová rúra, ktorá je zle ovládateľná... Drahý, nabudúce to už bude dobre. Fakt. Sľubujem.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári