PREŠOV. Túto cenu im daroval kapitán víťazného tímu Jozef Hlubovič. „Varenie je mojím koníčkom a som rád, že po roku 2009, keď sme obsadili druhé miesto, tentoraz sme všetkých presvedčili, že sme najlepší,“ povedal po súťaži.
Základnou surovinou na guľáš bola hovädzia nožina, ktorú dali súťažiacim k dispozícii organizátori, teda Domov sociálnych služieb Stráň v Demjate. V ich areáli sa majstrovstvá organizujú už 9 rokov.
Medzi 11 družstvami štartoval aj tím Obecného úradu v Demjate. Varili guľáš podľa receptúry, ktorú nazvali Chrobák Ďodík. Kapitán družstva Konštantín Chrobák prezradil, že išlo o špecialitu baču Antona Rákoša. K hovädziemu mäsu a iným koreninám nakoniec pridali huby, presnejšie kuriatka a smotanu.
Riaditeľka domova Iveta Nemčíková pripomenula, že varenie v turistických kotlíkoch sprevádzala aj súťaž v pití piva na čas. Ženy sa viac zapájali do súťaže v jedení sladkých habošov. „Ako každý rok aj teraz bolo všetko organizačne dobre pripravené a atmosféra bola výborná. Náš tím síce nezvíťazil, ale proces prípravy si klienti vychutnávali, čo-to odkukali od ostatných družstiev a guľáš nakoniec všetkým chutil,“ uviedla Nemčíková neskrývajúc, že už sa všetci tešia na ďalší ročník.
Autor: ak
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Prešova a šarisškého regiónu nájdete na prešovskom Korzári